pixabay.com

Evo nekoliko sjajnih trikova za održavanje svake sobe svežom i svake površine čistom, pomoću omekšivača, piše “Hellaproperty”.

Osvežava prostor Bočicu s raspršivačem napunite omekšivačem i vodom u razmeri 1:3 te poprskajte zavese i tepihe, a na ovaj način možete da osvežite i unutrašnjost automobila.

Skida stare tapete Pomešajte pun čep omekšivača sa 4 dl vode, potopite sunđer i ostavite da stoji 30 minuta, pa time premažite tapete.

Čisti zagorene tiganje Zagoreli tiganji mogu da budu prava muka. Umesto da ih agresivno ribate, pokušajte da potopite tiganj u omekšivaču pomešanim sa vrelom vodom. Ostavite ga da odstoji preko noći i ujutro ćete ga lakše oprati. Zagorela kora će odmah otpasti.

Obnavlja tvrde, već korišćene četke Isperite četke za farbanje i čišćenje odeće u 2 l vode sa kap-dve omekšivača i biće mnogo mekše.

Uklanja tragove vode Dodajte 1/2 šoljice omekšivača u 1/2 šoljice tople vode i poprskajte po površini. Očistite sunđerom i ostavite da se osuši. Mrlje treba da obrišete i neće ostati nikakav hemijski miris.

Sprečava taloženje prašine Ulijte kap-dve nerazređenog omekšivača na meku krpu, i prebrišite televizor i računar. To će ukloniti statički elektricitet i manje će “skupljati” prašinu.

Glanca staklene površine U bočicu sa raspršivačem ulijte omekšivač i vodu u odnosu 1:4. Poprskajte meku krpu i obrišite prozore, tuš-kabinu, ogledala, a zatim sve te površine pređite suvom krpom.

Omekšava tepihe Kako biste raspršili vlakna i osvežili miris, pomešajte vruću vodu i omekšivač, poprskajte dobijenu smesu po tepihu, ostavite nekoliko minuta i operite parnim sredstvom za čišćenje tepiha. Važno je da ga dobro operete, ako imate malu decu ili ljubimce.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here