youtube.com/WonderWhy

Univerzitetski profesor Miljazim Krasnići rekao je da mladi ljudi ne napuštaju samo Kosovo već i sve balkanske zemlje i to zbog, kako je ocenio “nemačke proždiruće demografske politike”.

Krasnići je na Fejsbuku napisao mladi beže i iz Hrvatske, koja je članica Evropske unije i NATO.

“Masovno beže iz BiH, iz Srbije, iz Makedonije, iz Albanije. Razloga je mnogo, ali jedan je glavni: Evropska unija, posebno Nemačka, našla je formulu da proguta omladinu ovih zemalja i da je angažuje u svojoj demografskoj mašini i tržištu rada”, napisao je Krasnići.

On je dodao da postoje i mnogi drugi uzroci, kao što su nedostatak perspektive u malim i siromašnim zemljama, primitivizam u društvu, endemska korupcija, nepotizam, loše obrazovanje…

“Ipak, glavni razlog je proždiruća demografska politika EU, odnosno Nemačke”, poručio je Krasnići.

2 COMMENTS

  1. Hej djaci, decaci! Nemackoj fale visokokvalifikovani strucnjaci. (Nedolaze, jer su im niske plate:) Zasto nemogu svoju omladinu obrazovati tako da u svojoj zemlji imaju prosperitet? Od lose obrazovanih sa Balkana i iz Afrike kao Afganistana samo dobijaju pomocne radnike, analfabete i mozda neke burekdjije. Cudna narav postkolonizacijonog ponasanja sa dvosmislenom vrednoscu? Mozda sve ide u planu Vestacke Inteligencije kao industrije 3.0! Nemci sa istoka se vec poodavno zale u internetu i forumima novinskim da im Merkelova ima nameru zameniti sopstvenu naciju. Kada su uspeli razdvojiti Balkan onda im jo ovaj korak sad neka vrsta prve zetve. Drugi korak ce biti kada budu od mladih kupovali ili krali organe…a da ovo samo u nekim filmovima naucne fantastike nadje mesta…Cuvaj te se generacijo, cuvaj te se! Neki holivudski blokbasteri imaju skripte pisane iz (delimicne) stvarnosti naseg bolesnog sveta.

    • Питање је зашто Балкан, некад медитерански центар светске цивилизације, данас има толико не школованих, необразованих на претек да им је једини спас Немачка.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here