Opasna hrvatska retorika

0

U Vojniću na Kordunu se ne sprovodi diskriminacija Hrvata, nego se smanjuje broj opštinskih radnika s 14 na 10 radi potrebne uštede zbog gubitka oko 600.000 kuna, rekao je u Karlovcu načelnik te opštine Branko Eremić, inače Srbin i član SDP-a.

To je bio odgovor županu Ivanu Vučiću iz HDZ-a koji je u županijskoj skupštini tvrdio kako se u Vojniću sprovodi diskriminacija Hrvata, koji se otpuštaju s radnih mesta, te da to podseća na 1991. godinu.

Predsednik Kluba većnika SDP-a u Županijskoj skupštini Stjepan Mikulandrić rekao je da Vučićevo spominjanje 1991. opaka izjava i da raspiruje nacionalne strasti onde gde ih više nema jer ljudi zajedno gledaju samo kako da prežive.

Eremić je rekao da je nakon neposrednih izbora u maju preuzeo vlast u opštini kojom je protekle četiri godine vladao HDZ. U tom je periodu broj zaposlenika u opštinskoj administraciji s 10 povećan na 14, a plate su porasle za 30 posto, rekao je, dodajući kako upravo zbog toga u budžetu za plate nedostaje oko 60.000 kuna mesečno.

U opštini, naveo je, i dalje radi 11 Hrvata, a jedina promena koja se dogodila od maja je smena direktora komunalnog preduzeća Miloša Musulina, inače Srbina, koga je zamenio Hrvat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here