Orange Studio
Zoran Todorović

Na velikoj sceni Madlenianuma 28. septembra održaće se gala koncert Zoran Todorović i prijatelji čime ova pozorišna kuća otvara novu sezonu.

Odavno najavljivan kao događaj kojim naš čuveni tenor proslavlja svojih 25 godina umetničkog rada i jedan od tri gala događaja kojim on tokom cele godine proslavlja svoj vredan jubilej, Beograd je došao kao logičan izbor jer je odatle Zoran Todorović krenuo, dok su druga dva grada Detmold i Hanover u kojima je uspešno pored drugih muzičkih centara gradio svoju svetsku karijeru.

U subotu će uz Zorana nastupiti njegovi prijatelji, pre svih italijanski dirigent Alberto Veronezi, bariton Nikola Mijailović, koji često nastupa sa Zoranom na svetskim scenama, kao i sopran Evgenija Jeremić, koja veoma uspešno gradi svoju karijeru na domaćoj sceni, a dobitnica je brojnih međunarodnih i domaćih nagrada.

Program koncerta je po Zoranovom izboru sastavljen od njemu omiljenih arija i dueta, poput onih iz Toske, Pajaca, Turandota, Otela…, kao i „laganijeg“ repertoara iz operete i kancona.

Uz međunarodno priznanje u lirico-spinto repertoaru, mnogi kritičari rangiraju Zorana Todorovića među najboolje svetske tenore. Nastupao je u najznačajnijim teatrima među kojima su: Bavarska državna opera, Semper opera u Drezdenu, Nemačka opera i Državna opera u Berlinu, Holandska opera, Teatar La Mone u Briselu, Bečka državna opera, Opera San Franciska, Opera Los Anđelesa, Teatar Kapitol u Tuluzu, Marsejska opera, Kraljevska opera Kovent Garden,  kao i na Festivalu u Bregencu i u Narodnom pozorištu u Tokiju, pod palicom najznačajnijih dirigenata našeg vremena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here