EPA-EFE
Karlos Alkaras

Španski teniser Karlos Alkaras je novi-stari šampion Indijan Velsa, prvog mastersa iz serije 1000.

Drugi reket sveta je večeras na drugom najvećem teniskom stadionu na svetu prikazao spektakularan tenis i savladao Rusa Danila Medvedeva (4) sa 7:6, 6:1 i i tako odbranio naslov u kalifornijskoj pustinji. Ovo je njegov peti masters u karijeri, a ima samo 20 godina.

Ovaj trijumf mu je doneo 1.000 bodova i ček od 1.100.000 dolara. Bila je ovo njegova prva titula posle Vilmbldona prošle godine, čime je pokazao da se vraća u nekadašnju formu. Bila je ovo takođe repriza prošlogodišnjeg finala, kada je slavio Španac vrlo ubedljivo i ekspresno (6:3, 6:2). Alkaras sada vodi protiv Medvedeva sa 4-2 u pobedama.

U prvom setu smo gledali spektakularan tenis.

Medvedev je sjajno otvorio meč i već u drugom gemu stigao je do brejka. Imao je zatim Karlos priliku za ribrejk, ali je propustio dve brejk lopte, što je Rusu donelo ugodnih 3:0. Ipak, nakon što je Španac osvojio prvi gem, u petom gemu je stigao do brejka i tako stvari vratio na početak.

Sjajni prvi set je odlučen u taj-brejku. Tamo – prava drama. Alkaras je imao 5:2, Rus dolazi do 5:5, ali Karlos ipak pravi mini brejk kod 6:5 i osvaja prvi set posle više od sat vremena igre.

Prvi set je definitivno uticao na Rusa, pa je Španac već u drugom gemu drugog seta napravio brejk, koji je potvrdio u narednom gemu za velikih 3:0. Već tada se dalo naslutiti da će “Karlitos“ odbraniti titulu. Do kraja Danil nije uspeo da se vrati u meč, pa je izgubio još jedan servis.

Španac je pucao iz svih “oružja”, osvojio nekoliko fenomenalnih poena i na kraju postao novi-stari šampion Indijan Velsa (7:6, 6:1).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here