R. L.
Nazdravio: Lazar Đurica

Lazar Đurica i njegova supruga Tamara zbog pooštrenih korona mera srpsku Novu godinu su dočekali u stanu kao i kalendarsku, o čemu su i “Vesti” pisale. Oni su, kako kažu, kalendarsku Novu godinu uvek dočekivali u stanu, ali su za pravoslavnu najčešće odlazili u crkvu u kojoj je gotovo redovno svirao, u Nemačkoj poznati orkestar Duška Jovanovića iz Berlina.

– Duško i njegovi muzičari izvanredno su pevali stare gradske i izvorne narodne pesme, koje i moja Tamara voli iako je odrasla u Belorusiji. Ove godine zbog zabrane okupljanja svi pravoslavci u Hanoveru, su Novu godinu dočekali kod kuće. Za kalendarsku si u kuću još mogao da primiš do pet osoba iz drugog domaćinstva, ali su mere pooštrene pa se pet osoba svelo na samo jednu. Znači ni bračni par nije mogao da ode u goste drugoj porodici, što praktično znači da je druženje zabranjeno.

Tamara ove godine nije čula omiljene pesme

Na kraju, u ovim uslovima to i nije neko slavlje, ali Tamara i ja, moleći se Bogu da korona prođe, praznik smo obeležili nešto svečanijom večerom i čašom šampanjca.