Opomena Obami: Nećemo sankcije, rešite problem sa Rusijom!

0

Američki privrednici pripretili Obami da reši svoje nesuglasice sa Putinom: Vladimir Putin i Barak Obama
 

Dve vodeće poslovne asocijacije u Americi – Privredna komora i Nacionalna asocijacija proizvođača – objavili su otvorenu izjavu u vodećim poslovnim listovima SAD i Britanije, u kojoj upozoravaju da će ih sankcije "izbaciti sa ruskog tržišta ne na godinu ili dve, već na čitavu deceniju".

 

Jednostrane ekonomske sankcije protiv Rusije nanose štetu, pre svega samim proizvođačima u SAD – osnovni je smisao izjave.

 

Ako predsjednik Obama ima nešto lično protiv ruskog predsednika Putina – to nije razlog da se u taj spor uvlači čitava poslovna Amerika. Lično ne treba da se meša sa privatnim.

 

Evropa blefira

Poslovni krugovi u SAD uvereni su da evropski biznis neće nikada uvesti tzv. "treći paket" sankcija Rusiji, već prosto čeka da Vašington učini poslednji korak i da sam objavi jednostrane ekonomske sankcije Moskvi.

 

Svi razgovori Evropljana o sankcijama su blef, odnosno "sredstvo za smirenje" Obame, uključujući stalna objašnjenja EU da će "razmotriti nove sankcije", ako Moskva ne bude radila ovo ili ono.

 

U biznis krugovima SAD postoje mišljenja da su postali žrtve Obamine osvete Putinu zbog niza poraza na spoljnopolitičkom planu – od Bliskog Istoka do Ukrajine i Kine. Sve je to Obamu ostavilo bez političke ravnoteže.

 

Pročitajte još:

SAD žrtva Obamine osvete Putinu

* Obama: Ne želimo da pretimo Rusiji, ali…

* SAD: Rusijo, imaš nekoliko sati da obuzdaš proruse

* Obama telefonom pretio Putinu

 

Izjavu, ili opomenu Obami, kako je tumače mediji, potpisali su lično predsjednik Nacionalne asocijacije proizvođača Džej Timons i predsednik Privredne komore SAD Tomas Donahju.

 

U Asocijaciju proizvođača ulaze kompanije koje godišnje zarade 1,8 triliona dolara. A Privredna komora SAD objedinjuje tri miliona kompanija iz svih sektora američke ekonomije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here