Printscreen
Aljbin Kurti

Opozicioni političari u Prištini ponovo su danas kritikovali politiku premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i zatražili odlaganje odluke preregistraciji vozila.

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja pozvao je Kurtija da odmah prihvati zahtev SAD, Kvinte i NATO da se odluka o preregistraciji vozila odloži do, kako je naveo, postizanja konačnog dogovora sa Beogradom.

Haradinaj je na Fejsbuku ocenio da zahtev za odlaganje odluke o preregistraciji vozila nije samo politički, već garantuje bezbednost tzv. Kosova i bezbednost poretka na severu KiM.

On je rekao da oni koji ignorišu taj zahtev ne rade u interesu bezbednosti Prištine ili organa za sprovođenje zakona i optužio Kurtija i “njegove demagoge” da nisu zainteresovani za bezbednost tzv. Kosova.

Oglasio se i bivši premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti, koji je ocenio da, ukoliko su Kfor i Euleks primorani da se aktiviraju umesto prištinskih institucija, onda politika vlade ne služi interesima Prištine.

Hoti tvrdi da su akcije Prištine po pitanju registarskih tablica u opštinama na severu KiM ispravne, ali napominje da Priština nema podršku prijatelja za preduzimanje tih akcija.

– Ukoliko ovi postupi vlade, koji su ispravni, ali nemaju podršku prijatelja u pogledu vremena njihovog preduzimanja, dovedu do situacije da se umesto kosovskih institucija aktiviraju Kfor i Euleks na održavanju reda i bezbednosti u tim opštinama, onda je jasno da ova politika vlade nije služila interesima države Kosovo – naveo je Hoti na Fejsbuku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here