Pexels

Tokom liturgije pred početak časnog posta, crkva Svetog Đorđa u Kabramati bila je prepuna vernog naroda. Svetu liturgiju služilo je Njegovo preosveštenstvo episkop Siluan sa sveštenstvom i monaštvom.

– Svet nije isti. Došli su ratovi i metež. Današnja atmosfera upućuje na krizu unutar čoveka i to se manifestuje na krizu oko čoveka. Poredak Božiji treba da zavlada u čoveku, a onda i oko čoveka, pa će zavladati i Božija ljubav među ljudima. Satana radi da to razbije i unese metež. Kada se udaljavamo od zapovesti božijih tada nastaje pakao u našoj duši i preusmeravanje svega na svoj ljudski život. Veliki časni post nam daje mogućnost da obnovimo svoju energiju i da se naša duša ne odvoji od Boga. Glavna poruka Jevanđelja je praštanje i da omekšamo naše srce. Treba da oprostimo našim bližnjima, pa i Bog će nama oprostiti. Opraštanje je dimenzija ljubavi. Post neka bude svima nama na spasenje. U nama treba da zavlada harmonija i Bog će nas uvesti u carstvo Božije. Želim vama svima srećan časni post i da bude na radost nama svima i tražim da mi oprostite ako sam nešto pogrešio – rekao je nakon molitve Episkop Siluan.

Vladika je obavestio vernike da je protonamesnik Miloš Raketić postavljen da služi u srpskoj crkvi u Brizbejnu. Posle Svete liturgije vernici su se poslužili hranom i pićem u crkvenoj sali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here