Optužnica za Šarića & co.

0

 

Darko Šarić

Prikupljeni dokazi pokazuju da postoji osnovana sumnja da su Darko Šarić iz Beograda, Goran Soković iz Pljevalja i Željko Vujanović iz Kragujevca organizovali ovu kriminalnu grupu radi prometa opojne droge kokain, izjavio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević na konferenciji za novinare u Specijalnom sudu.

 

 

On je napomenuo da se ovoj trojici na teret stavljaju najteži oblici krivičnih dela – udruživanje radi vršenja krivičnih dela za koje im preti od 10 do 30, odnosno 40 godina zatvora, kao i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena minimalna kazna od 10 godina zatvora.

 

Radisavljević je rekao da tužilaštvo traži da se protiv članova te organizovane kriminalne grupe vode dva odvojena postupka – za nedozvoljenu trgovinu narkoticima i za pranje novca.

 

Tužilaštvo je predložilo da se osmorici okrivljenima koji su u bekstvu, sudi u odsustvu, jer nisu dostupni pravosudnim organima Srbije.

 

U toku je istraga protiv 12 osoba osumnjičenih za pranje novca, od kojih je sedam u pritvoru, kazao je Radisavljević i dodao da se nastavlja finansijska istraga protiv pripadnika ove grupe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here