Tanjug
Viktor Orban

Evropa troši desetine milijardi dolara na izdržavanje Ukrajine, to ne može da traje unedogled, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

– Na finansijskom planu Ukrajina je nepostojeća država, čim SAD i EU prekinu da je izdržavaju, sukob će se završiti. Pad ekonomskih pokazatelja je ogroman, što je potpuno logično zbog rata. Očigledno je da Ukrajina ne može samu sebe da finansira. Pitanje je da li ćemo izdržavati Ukrajinu. Čim Amerika i Evropa odrečno odgovore na to pitanje, rat će se završiti – rekao je Orban za radio “Košut”.

Kako je rekao, Evropa pokriva finansijski ukrajinske penzije, račune, državne institucije, zdravstvo, obrazovanje, a to su ogromne sume, nekoliko desetina milijardi evra koje fale evropskoj privredi.

– Kroz budžet EU u finansiranju Ukrajine učestvuje i Mađarska, iako se položaj mađarske manjine u Zakarpatju stalno pogoršava – naveo je Orban.

5 COMMENTS

  1. U pravu je Orban. Kad prestanu da je izdržavaju prestaće rat ali posle toga sledi možda Madjarska pa će morati i nju da izdržava Evropa dok traje rat. I tako sve dok baćuške ne izbiju na svoje prirodne granice. Msm granice Varšavskog pakta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here