Tanjug/AP
Premijer Mađarske Viktor Orban

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da danas u Briselu postoji većina koja je za rat i da politikom dominira logika rata.

– Danas u Briselu postoji proratna većina. U Evropi je raspoloženje ratno, a politikom dominira logika rata. Vidim pripreme za rat od strane svih – istakao je Orban.

On je dodao da generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg želi da uspostavi misiju NATO-Ukrajina, dok su “evropski lideri već ušli u rat” i vide ga i vode ga kao svoj rat.

– U početku se radilo samo o slanju šlemova. Onda idu sankcije, ali ne za energente! Pa ipak, potom i za njih. Zatim je usledila isporuka oružja. Prvo vatreno oružje, pa tenkovi, pa avioni. Zatim novčana pomoć. Desetine milijardi, sve više i više. Sada smo negde na oko 100 milijardi u evrima. Novac, novac, oružje, ali situacija se ne popravlja, zapravo se pogoršava – smatra Orban.

Mađarski premijer je naglasio “da smo na korak od toga da Zapad pošalje trupe u Ukrajinu”.

– Ovo je vrtlog rata koji može da povuče Evropu u dubinu. Brisel se igra vatrom. Ono što on radi je iskušenje. Svetski ratovi se nikad u početku ne nazivaju svetskim ratovima. Ubieđen sam da se moramo kloniti ovog rata. Ovo nije naš rat. Ne želimo rat i ne želimo da Mađarska ponovo postane igračka velikih sila. Zato se moramo zalagati za mir – kod kuće, u Briselu, Vašingtonu, UN i NATO – zaključio je Orban

4 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U BRICS! ZIVELA BRICS! ZIVELA RUSSIA! ZIVELA SRBIJA, BRICS SRBIJA, ZIVELA UNIJA BRICS SA SRBIJOM U NJOJ. BRICS SRBIJA, KONACNO SVOJA NA SVOME MEDU SVOJIMA.
    ONI KOJI NE VOLE ISTOK TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO STO CE ZAPAD PODRZATI MENJAJUCI RUBLJE I JUANE U EVRE I DOLLARA I TRAZITI POSAO U AMERICI I EU I NARAVNO U ALBANIJI. A SVE OSTALO LOSE ISTOKU, MENJATI ZA BOLJE ZAPADNO. I SRBIJA JE NAJBOLJE DA OSTANE NA DINAR. STO CE SE U BUDUCNOSTI SIGURNO I DOGODIGI.

  3. SRBIJA JE NA ZAPADU U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE.

  4. Pa sto si moj Orbane pristao u Vecu Evrope za pomoc Ukrajini? Ti si samo deklarativno – kao neki madjarski nacionalista, ali cim primis kintu, za sve glasas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here