EPA/Stephanie Lecocq
Mađarski premijer Viktor Orban

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je u parlamentu da će organizovati “nacionalne konsultacije” da bi saznao šta građani stvarno misle o sankcijama koje je Evropska unija uvela Rusiji, objavio je list “Mađar nemzet”, prenosi Tass.

– Sankcije su uvedene na nedemokratski način, jer su odluku donele birokrate u Briselu, a cenu sada plaćaju evropski narodi. Zbog toga ćemo prvi u Evropi pitati građane da li ih podržavaju i da li su za uvođenje novih sankcija koje se predlažu – rekao je Orban.

On je kazao da bi sukob u Ukrajini bio lokalni, ali su mu ekonomske sankcije koje je Zapad uveo Rusiji dale globalnu dimenziju i pozvao je sve da se pripreme za dugotrajna neprijateljstva, dodajući da „Sjedinjene Države i Evropska unija pomažu Ukrajini novcem i oružjem, a da su resursi Rusije neiscrpni“.

Orban je naglasio da je kategorički protiv nastavka i produbljivanja neprijateljstava i pozvao je na hitan prekid vatre i početak mirovnih pregovora.

5 COMMENTS

  1. E, pustite to bravo za Orbana; on priča svoju arogantnu madjarsku priču, njegov problem, a da li je to dobro za Madjare, to će se videti; nama to ništa ne znači, Dunav pamti; 1999.god pamti, aj malo opreznije sa zaključcima;

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here