EPA-EFE
Viktor Orban

Donald Tramp je obećao da neće dati novac Ukrajini ako postane predsednik, a bez SAD Evropa neće moći da finansira sukob i on će biti okončan, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

– Očigledno je da sama Ukrajina ne stoji na svojim nogama. Ako Amerikanci budu davali oružje i novac, a zatim ni Evropljani, rat će se završiti. Ako Amerikanci ne daju novac, onda Evropljani neće moći da finansiraju ovaj rat, onda će se on završiti. Tramp sada nije predsednik, ali njegova stranka sprečava demokrate da pošalju novac u rat. Tramp je rekao da, ako se vrati (na čelo države) neće to raditi, ni peni neće dati. I onda će se ovaj rat završiti – rekao je Orban u intervjuu televiziji M1.

Kako je istakao, Tramp ima plan da okonča sukob u Ukrajini.

– On ima dosta detaljne planove da okonča ovaj rat, ali ja nisam ovlašćen da govorim o suštini tih planova – rekao je šef mađarske vlade.

Tramp je u petak uveče ugostio Orbana na njegovom imanju Mar-a-Lago. Pregovori su trajali oko sat vremena, nakon čega je usledila večera i koncert. Pres-služba bivšeg predsednika je navela da su Tramp i Orban razgovarali o širokom spektru pitanja koja se tiču Mađarske i Sjedinjenih Država, uključujući značaj jakih i bezbednih granica za svaku naciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here