Tanjug
Zorana Mihajlović

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da opozicione političare koji stoje iza današnjeg protesta ispred Predsedništva Srbije ne brine zaštita životne sredine već lični rejting, i da je ovo još jedna u nizu zloupotreba rudarstva i ekologije u političke svrhe.

– Nebojša Zelenović, koji je kao gradonačelnik delio Šapčane na građane prvog i drugog reda prema tome za koga glasaju i koji nije hteo da sredi ulice, kanalizaciju ili ukidao ambulante u delovima grada u kojima ljudi nisu glasali za njega, poslednji je koji bi trebalo da drugima deli lekcije ili da priča o poštovanju zakona – ukazala je Mihajlović u saopštenju.

Ona je ocenila da kao što su koristili temu “Jadra” i širili dezinformacije kako bi bili prisutni u medijima, čak i onda kad je projekat obustavljen, tako i sada ni Nebojšu Zelenovića ni Aleksandra Jovanovića Ćutu ne zanima zbog čega se nešto radi i da li se radi po zakonu, već isključivo njihova lična promocija.

Mihajlović je podsetila da su miniranja na teritoriji opštine Majdanpek izvršena kako bi se sanirala stenska masa, s obzirom na to da postoji pretnja odrona zbog brojnih pukotina u stenskom masivu, da se radovi izvode po nalogu inspekcije i da su uredno prijavljeni.

– Takođe, Ministarstvo je naložilo i kontrolni inspekciji nadzor, u kojem je utvrđeno da se radovi na sanaciji izvode u skladu sa projektom i nalogom inspektora – rekla je Mihajlović, saopštilo je resorno Ministarstvo.

Predstavnici opozicione koalicije “Moramo-Zajedno” organizovali su danas ispred zgrade Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu protest na kome je traženo da se zaštiti planina Starica i prekine sa radovima kao i da se planina stavi pod zaštitu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here