Od prostranih ormana pa do jednostavne metalne šipke za kačenje ofingera, postoje razni načini za držanje odeće u spavaćoj sobi. Svaki od njih ima svoje prednosti i mane, ali ono što im je zajedničko je što su podložni konstantnom neredu i gomilanju stvari. Ako konačno želite da stanete na kraj neorganizovanom i neurednom ormanu u spavaćoj sobi ne propustite naredne savete.

Napravite evidenciju
Prvi korak je da konačno napravite evidenciju svih stvari koje imate u ormaru. Imate li mnogo dugačkih haljina u ormaru? Da li imate u ormaru nekoliko maltene identičnih pari farmerki od kojih polovinu čak ni ne nosite? Upravo zbog loše organizacije nam se dešava da ponekad kupimo nekoliko istih ili sličnih stvari zato što smo jednostavno zaboravili da imamo određeni komad odjeće! Ako napravite detaljnu početnu evidenciju imate priliku da izbegnete ovaj problem.

Pročišćenje

Ključ dobre organizacije je u pročišćenju postojećih stvari. Ako nešto ne oblačite već duže od godinu dana ili čak dve godine, vreme je da se oprostite s tim komadom odeće i da ga poklonite ili donirate.

Iskoristite  i najmanji deo prostora

Ni najmanji deo prostora ne sme biti neiskorišćen. Dosta ormara nije dobro dizajnirano tako da ne možete maksimalno da iskoristite potencijal gornjeg i donjeg dela ormara. Međutim, na vama je da se snađete na prave načina. Profesionalci preporučuju da preuredite ormar na način koji će biti vama najkorisniji a to možete učiniti tako što ćete ugraditi dodatnu šipku ili ubaciti posebne odeljke ili kutije za držanje stvari.

Dodatna šipka u ormaru

Dodavanje dodatne šipke u ormar uopšte nije komplikovano kao što se možda čini. Dodatnu šipku možete instalirati ispred ili iza originalne koja se već nalazi u ormaru i tako sebi osigurati dodatni prostor za vješanje stvari.

Potencijal vrata

I vrata imaju veliki potencijal za skladištenje stvari pa tako na njih možete postaviti razne kukice ili držače i osigurati tako sebi mesto za držanje kajševa, marama, džempera i raznih drugih stvari.

Održavanje

Nakon što ste preuredili i organizovali ormar onako kako vama najviše odgovara vreme je za sledeći korak. Odražavajte red i sklad u ormaru. Tretirajte vaš ormar kao malu odvojenu prostoriju i uzmite pri tome u obzir osvetljenje i boju za zidove. Neka osvetljenje bude dovoljno jako da možete opušteno i na miru da birate modne kombinacij.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here