Trijumfom 76:67 (16:18, 20:14; 18:11; 22:24 ) nad Turskom, U18 košarkaška reprezentacija Srbije beleži drugu pobedu u tri kola grupne faze Evropskog prvenstva u grčkom Volosu.

Izabranici Slobodana Klipe su posle neočekivanog poraza od Velike Britanije morali da se vade protiv tima sa stopostotnim učinkom.

Posle prve deonice završene prednošću Turaka (16:18), srpska reprezentacija je preuzela i održavala vođstvo do finiša poslednjeg perioda.

Dvocifreni suficit “orlića” sa početka drugog poluvremena se potrošio i ušlo se u neizvesnih tri minuta.

Čvrstim ulazom Đođa Pažina na 46 sekundi do kraja za 67:66, na šta se nadovezuju slobodna bacanja 2/2 Aleksandra Langovića, Srbija uspeva da ne protraći ono što je sticala tokom utakmice.

Promašena tri slobodna bacanja Tibeta Gorenera su momenat sreće koji je bio uz naše košarkaše. Pokuševski i Pažin sigurnim penalima i Karapandžić trojkom u poslednjem napadu su postavili konačan skor.

Najistaknutiji pojedinac kod pobednika bio je Langović sa 14 poena i sedam skokova. Andrej Pokuševski je imao 12 poena, sedam skokova i šest asistencija, identičan poenterski učinak je postigao i Pažin.

Tragičar Turske Gorener je bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 15 poena.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here