Futsal reprezentacija Srbije savladala je večeras u hali ,,Jezero“ u Kragujevcu selekciju Finske sa 1:0 u prvom meču baraža za Svetsko prvenstvo.

SRBIJA: Momčilović, Rakić, Tomić, Pršić, Petrov. Vulić, Aleksić, Popović, Ramić, Simić, Stojković, Milosavljević, Radovanović, Pešić. Selektor Goran Ivančić

FINSKA: Savolainen, Autio, Intala, J.Kitola, M.Kitola. Koivumakai, Vanha, Juno, Korsunov, Lintula, Korpela, Nistrom, Pikarainen, Lilja.

Naša selekcija je imala mnogobrojne prilike za ubedljiviji trijumf pred revanš u Finskoj, ali je u nekoliko navrata sjajan bio golman gostiju Savolainen.

Orlovi su već u uvodnim minutima mogli doći do prednosti, prvo Tomić, a onda i Petrov uputili su sjajne udarce, ali Savolainen je pokazao kvalitet. Jedinu pravu priliku gosti su imali posle u 11. minutu meča, posle prekida i udarca koji je išao u sam ugao našeg gola, ali Momčilović je pokazao zašto je jedan od najboljih golmana u Evropi.

Najbolju priliku na utakmici za naš tim kreirao je Simić. Najpre je pogodio stativu, a onda dobro reagovao na odbijenu loptu, međutim Savolainen je skratio ugao i spasio gol. Bio je to korner za našu selekciju koji je izveo Simić, Pršić je odlično ušao rivalu iza leđa i najzad doveo Srbiju u zasluženo vođstvo.

Nakon toga, usledio je mirniji deo utakmice u kojem se Srbija koncentrisala na to da sačuva svoju mrežu i sa prednošću otputuje u Finsku i u tome su i uspeli.

Revanš meč je na programu u utorak, 10. novembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here