Vesti
Kapiteni svih klubova označili su početak nove sezone u NSW

Vreme je za fudbalska uzbuđenja u zajednici u Sidneju. Ovog vikenda počinju takmičenja u ligama Novog Južnog Velsa, a jedini naš predstavnik u tri državna ranga su Beli orlovi iz Boniriga, koji će ove sezone istaći jasnu kandidaturu za osvajanje jednog od prva dva mesta u Prvoj ligi, koje vode u elitno društvo premijerligaša.

Na startu šampionata u reorganizovanim takmičenjima koja od sada broje po 16 klubova umesto ranijih 12, Orlovi će ukrstiti koplja sa debitantom u drugom po snazi rangu, ekipom Dalvič Hila.

Utakmica počinje u nedelju u 17.00 časova na stadionu u Bonirigu, a duel mladih timova zakazan je za dva sata ranije, od 15.00.

U prošlu subotu, 28. januara, na terenima “Valentine Sports Park“ u sidnejskom predgrađu Glenvud održana je promocija ovogodišnje sezone Premijer, Prve i Druge lige Fudbalske federacije NSW, na kojoj su prisustvovali predstavnici svih 48 klubova.

Tom prilikom, kapiteni svih timova su pozirali za zajedničku fotografiju, a Orlove je predstavljao njihov najiskusniji igrač i lider ekipe Goran Šubara.

Beli orlovi su između dve sezone pretrpeli velike promene. Rukovođenje klubom preuzela je nova uprava, koja je angažovala iskusnog trenerskog vuka Brajana “Bombera“ Brauna.

Stručnjak koji je predvodio Bonirig u osvajanju za sada poslednje velike titule prvaka Novog Južnog Velsa vratio se posle nekoliko godina na mesto uspeha i za svog prvog saradnika izabrao dosadašnjeg kapitena kluba Reja Milera.

Ovaj dvojac pokušaće da povede Orlove ka uspehu koji svi u klubu sanjaju već nekoliko sezona, a to je povratak u elitnu fudbalsku diviziju Novog Južnog Velsa, gde je trofejnom srpskom klubu i mesto.

Zadatak neće biti nimalo lak, jer ove sezone samo pobednik lige od 16 timova ima garantovano mesto u Premijer ligi, dok će drugoplasirani igrati baraž sa pretposlednjim iz najjačeg ranga.

Bonirig važi za jednog od favorita u ligi, u kojoj je uključujući i Orlove ostalo ukupno osam klubova iz prošle sezone: Tajgersi, Hakoa, Spartansi, St Džordž FK, Mauntiz, SD Rajdersi i Hils Junajted.

Njima se pridružilo i osam timova iz prošlogodišnje NPL 3: FK Inter Lajons, Central Koust Junajted, Rajdalmir Lajons, Kenterburi Benkstaun, Mekartur Rams, Benkstaun Siti, Dalvič Hil i Danbar Roversi.

Uprkos naizgled manje kvalitetnim rivalima, Orlove čeka veliki posao na putu povratka u elitno takmičenje, u kojem su ne tako davno, 2015. godine, bili šampioni. Bilo – ponovilo se.

Nikola Krljar (levo) na nedavnom meču protiv Belih orlova iz Albion Parka

Stotine klubova

Pored tri poluprofesionalne državne lige, u sklopu Fudbalske federacije Novog Južnog Velsa postoji još niz nižih rangova, kao i veliki broj juniorskih liga u svim uzrastima i kategorijama.

Neverovatno zvuči podatak da je pri ovdašnjoj “kući fudbala“ registrovano ukupno 655 klubova, 275.788 igrača, 19.865 trenera, 5.606 sudija i 24.809 volontera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here