Vesti
Goran Šubara i Asmir Kadrić će i dogodine biti nosioci igre Belih orlova

Fudbalska sezona u Novom Južnom Velsu prevremeno je završena još sredinom avgusta zbog produženih mera zatvaranja u ovoj australijskoj državi.

Ako sve bude kako treba, lopta će se zakotrljati tek u martu, a sve lige u NPL rangovima, kao i u niželigaškim takmičenjima, počeće u sastavima iz ove sezone. To znači da će Beli orlovi iz Boniriga, jedini srpski klub u NPL takmičenjima, opet igrati u drugoligaškom društvu protiv istih rivala.

Iako je nova sezona mesecima daleko, u Bonirigu ne sede skrštenih ruku. Dobar deo posla oko formiranja tima za sezonu 2022. već je obavljen. Naime, uprava Orlova je već potpisala ugovore sa nekoliko novih igrača i obnovila saradnju sa skoro svim nosiocima ekipe iz ove godine.

Cilj kluba je da se izbori plasman u NPL1, što bi bilo teško izvodljivo da se ova sezona završila na terenu. Naime, Orlovi su imali veliki bodovni zaostatak u odnosu na četvrtoplasiranog i imali su samo teoretske šanse da nadoknade taj minus.

Drugim rečima, prekid takmičenja i nije tako loš za srpski klub, jer će i dogodine prva četiri mesta voditi u elitnu diviziju Novog Južnog Velsa.

Kako se navodi u klupskom saopštenju dostavljenom sajtu Fudbalskog saveza, Football NSW, ekipa iz Boniriga se zato pojačala čak trojicom igrača iz višeg ranga. Stigli su ofanzivac Amauri Gotije i odbrambeni igrač Zek Sfiligoj iz makedonskog Rokdejl Ilindena, a ugovor sa srpskim klubom potpisao je i defanzivac Saterlend Šarksa Džered Vajli.
Iz rivalskih timova iz NPL2 dovedeni su Šon Iv (Spirit) i Brendon Stojčevski (St. Džordž FC).

Angažovan je i desni Bek Kris Fejers iz Mejtlanda, kluba iz Premijer lige Severnog NSW, a konkurencija je pojačana i među stativama, dovođenjem Majkla Figeire, bivšeg golmana Makabi Hakoe iz istočnih predgrađa Sidneja.

Kada je reč o starosedeocima, nove ugovore su potpisali kapiten Rej Miler, golman Džejms Hronopulos, defanzivci Goran Šubara, David Vranković i Džek Kujpers, vezista Sem Galavej, kao i napadači Asmir Kadrić, Radovan Pavićević i Eron Piterson.
Uz nekolicinu igrača iz prošle sezone koji su već imali ugovore za narednu sezonu, kao i nekoliko juniora, Bonirig već sada ima roster od 22-23 fudbalera. Ipak, s obzirom na to da je početak takmičenja daleko skoro šest meseci, nije isključeno da se u mesecima pred nama mogu dogoditi i manje izmene ili dopune sastava.

Ekipa za 2022.

Na trenutnom spisku igrača Belih orlova za 2022. godinu nalaze se: Džejms Hronopulos, Majkl Figeira, Džek Kujpers, David Vranković, Goran Šubara, Radovan Pavićević
, Asmir Kadri , Rej Miler, Sem Galavej, Mun-Su Gil, Eron Piterson, Nikola Krljar, Nikola Stegnjaji, Andrija Mandić, Šon Iv, Kris Fejers, Brendon Stojevski, Zek Sfiligoj, Džered Vajli, Amauri Gotije, Džordž Medojević, Maksim Jež, Aleks Barbaro.

Šansa za srpsku decu

Prve seniorske ugovore s Orlovima potpisali su Nikola Stegnjaić i Džordž Medojević, izdanci Bonirigove škole fudbala. Takođe, vratio se nekadašnji junior Orlova Andrija Mandić, dok će omladinci Maksim Jež i Aleks Barbaro takođe biti priključeni prvom timu.

Nema Darka, Koste…

Među 23 fudbalera nabrojana u timu za 2022, nema nekoliko igrača koji su odigrali značajan broj utakmica ove sezone. Orlove su napustili Ejdan Tauil, Džuda Kler, Robert Eremugo, Džejms Mekenzi, koji su svi nastupili na bar 60 odsto mečeva u 2021, a nema ni ljubimca navijača iz prethodnih nekoliko sezona – Ričija Darka.
Takođe, saradnju s Bonirigom nije produžio Entoni Kosta koji je doveden sredinom godine kao veliko pojačanje iz Markonija, ali nije opravdao očekivanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here