Vesti
Šampionska ekipa Orlova

Da smo narod talentovan za sport, a posebno za fudbal, to niko ne treba da nam govori. Dovoljno je da pogledamo rezultate koje ostvaruju srpske amaterske ekipe u raznim takmičenjima širom Australije, pa da se podsetimo da nam nema ravnih, do možda Brazilaca i Argentinaca.

Još jedna potvrda srpskog talenta za fudbal stigla je u februaru iz južnih predgrađa Sidneja, gde je ekipa SK Orlovi osvojila Letnju ligu Fudbalskog saveza Sent Džordž regije u malom fudbalu.

Sjajna družina majstora igre na petoparcu, možda nije dominirala tokom cele sezone, koja je trajala od septembra prošle godine, ali su bili najbolji onda kada je bilo najptrebnije.

Orlovi su zablistali u završnici takmučenja i potukli sve ricale u borbi za šampionski pehar. U finalu takmičenja održanog u sidnejskom naselju Pikharst pobedili su ekipu Outlija sa ubedljivih 3:0 i zasluženo oko vrata stavila zlatne medalje.

Orlovi su postali šampioni u konkurenciji “Ol ejdž” (All age) timova.

Posle ligaškog dela sezone, srpski tim je zauzeo četvrto mesto i na taj način se plasirao u razigravanje. U polufinalu su Orlovi pobedili ligaškog prvaka Forest Rendžerse sa 4:2, u izuzetno uzbudljivoj utakmici, obeleženoj preokretom. Rival je vodio sa 2:1, a na kraju su naši momci pobedili sa 4:2.

U velikom finalu, srpski tim je lako savladao oslabljenu ekipu Outlija sa 3:0, golovima Nemanje Petrovića (dva) i Vuka Dramićanina. Rezultat za ponos i svaku pohvalu.

Šampioni

U šampionskom timu Orlova u Letnoj ligi igrali su: Matija Đurđević, Žarko Mijić, Ognjen Bošnjak, Miloš Krstić, Uroš Šormaz, Vlasto Mernik, Vuk Dramićanin, Nemanja Petrović, Aleks Tešanović i Igor Jejina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here