M. N.
Fudbaleri Dajanele i Gosnelsa po završetku meča

Završni deo ligaškog takmičenja u Drugoj državnoj ligi Zapadne Australije nije mogao da počne bolje za Bele orlove iz Dajanele. Srpski klub je na plej-of grupe najboljih šest timova lige savladao Gosnels siti sa 2:1, a istovremeno je najveći konkurent i prvoplasirani tim iz prve faze Mardok Univerzitet poražen od Šamrok roversa sa 1:0.

Zbog u najmanju ruku čudnog sistema takmičenja u ovoj sezoni, koju je pandemija potpuno poremetila, svi bodovi iz prvih 11 kola su obrisani, a timovi su krenuli od nule, pa su Orlovi sada ispred Mardoka, a osrednji Vaneru siti ni kriv ni dužan vodi na tabeli.

Iako krajnji rezultat ukazuje na to da je srpsku tim iz Perta protiv Gosnelsa zabeležio tesnu pobedu, odnos snaga i dešavanja na terenu govore sasvim drugačije. Orlovi su do poslednjeg minuta vodili sa sigurnih 2:0, da bi gosti neposredno pred poslednji zvižduk glavnog sudije smanjili na 2:1.

Ekipa trenera Slobodana Despotovskog imala je prilike za ubedljiviji trijumf i Orlovi mogu samo da žale što nadmoć nisu krunisali sa više lopti u mrežu rivala. Konačan ishod meča nagovestio je sve efikasniji Milorad Vujačić golom u 15. minutu. Gotovo sat vremena su navijači Dajanele morali da čekaju na drugi pogodak, koji je u 69. minutu postigao Kris Rizidis, strelac i u prethodnom kolu.

Orlovi su igrali u sastavu: Pari, Eplbi, M. Vulin, Vujačić, Barker, Stepanovski, Musonda, Ognjenović, Riveros Norato (Stefoski 52’), Sipits, K. Rizidis (M. Rizidis 83’),.

U predigri rezervnih timova pobedio je Gosnels sa 2:1 (1:0), a gol za Dajanelu postigao je Nikola Žmukić u 50. minutu. Mladi tim Dajanele do 18 godina pobedio je sa 3:2 (1:2), a golove su postigli Vladimir Olujić u 18. i 48. i Luka Ristić u 90. minutu.

Orlovi su sinoć igrali u gostima kod Mardok Univerziteta, a već u subotu u trećem kolu dočekuju ekipu Džundalup sitija. Meč u Dajaneli se igra od 17.00 časova, a predigra rezervnih timova dva sata ranije.

Rezultati 1. kola: Beli orlovi – Gosnels siti 2:1, Šamrok rovers – Mardok Uni 1:0, Džundalup siti – Vaneru siti 0:3.

1. Vaneru s. 1 1 0 0 3:0 3

2. Beli orlovi 1 1 0 0 2:1 3

3. Šamrok r. 1 1 0 0 1:0 3

4. Mardok Uni 1 0 0 1 0:1 0

5. Gosnels s. 1 0 0 1 1:2 0

6. Džundalup s. 1 0 0 1 0:3 0

Raspored 2. kola (sinoć): Mardok Uni – Beli orlovi, Gosnels siti – Džundalup siti, Vaneru siti – Šamrok rovers.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime