Vesti
Proslava pobedonosnog gola protiv O'Konora

Beli orlovi iz Kanbere su ponovo bili najbolji kada je bilo najvažnije i odneli sva tri boda sa terena ljutog rivala. U velikom derbiju Druge Premijer lige ACT, klub srpske zajednice je velikim preokretom savladao hrvatsku ekipu O’Konor Najts – 2:1 (0:1).

Slađu pobedu Orlovi nisu mogli ni da zamisle. Ne samo da su stigli i prestigli ranu prednost domaćina, već su tri boda odneli bukvalno u poslednjim sekundama meča. Igrao se četvrti minut nadoknade kada je sjajni Ed Mekarti presekao pas Najtsa na sredini terena, ugledao loše postavljenog golmana rivala i ne časeći časa raspalio sa preko 40 metara.

Lopta se zarila u mrežu tik uz desnu stativu gola O’Konora i počelo je neopisivo slavlje.
Domaći nisu znali šta ih je snašlo. Neki su se držali za glavu, neki su popadali po travi, a Orlovi su napravili pravu kupolu radosti na sred terena.

Bilo bi nepravedno izostaviti i izjednačujući gol srpskog tima, koji je došao u 51. minutu kao plod hrabre i kvalitetne igre. Pojačanje s početka ove sezone Bendžamin Man majstorski je uputio loptu u prostor za hitrog i spretnog Hasana Alnuvajsira, koji je umakao čuvarima i manirom iskusnog golgetera poslao loptu iza leđa golmana Najtsa.

Kapiten Dejan Santrač

Orlovi su na momente podsetili na sjajnu ekipu od pre dve godine koja je osvojila titulu premijera i pokazali su da bi i ove sezone mogli da budu kandidati za titulu.

Treba istaći i da su ovaj derbi igrali oslabljeni, bez jednog od ključnih igrača Milana Santrača, ali je njegov brat i kapiten tima Dejan Santrač zajedno sa Manom držao konce igre u svojim rukama i doveo ekipu do značajnog uspeha.

Beli orlovi su igrali u sastavu: Brose, Darami, Nuvin (od 69. G. Ajuel), Kalen-Rua, Bonet, Dž. Ajuel, D. Santrač, Mekarti, Man, Alnuvasir, Bjut.

U duelu timova do 23 godine slavili su domaći ubedljivim rezultatom 6:2 (5:0).

U 4. kolu Bele orlove čeka novi derbi, u gostima protiv Kvinbijan sitija. Utakmica protiv makedonske ekipe igra se u subotu 1. maja od 15.15 časova, na tereni High Street Oval u Kvinbijanu.

DRUGA PREMIJER LIGA ACT

Rezultati 3. kola: Najts – Beli orlovi 1:2, Voga siti – Jugali 0:5, Veston – Brindabela 1:4, Kvinbijan siti – ANU 0:1.
1. ANU 3 2 1 0 6:1 7
2. Beli orlovi 3 2 1 0 8:4 7
3. Najts 3 2 0 1 8:2 6
4. Kvinbijan 3 2 0 1 8:4 6
5. Jugali 3 2 0 1 7:6 6
6. Brindabela 3 1 0 2 8:9 3
7. Veston 3 0 0 3 3:11 0
8. Voga siti 3 0 0 3 0:11 0
Parovi 4. kola (1. maj): Kvinbijan siti – Beli orlovi, Veston – Voga siti, Brindabela – Najts, Jugali – ANU.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here