Vesti
Tim Dajanela Belih orlova pobednik prvog Memorijala Banjac kup

Fudbaleri Belih orlova iz Dajanele osvojili su prvi memorijalni “Banjac kup”, posvećen čuvenom Ratku Rodu Banjcu, koji je iznenada preminuo prošle godine.

Banjac kup: Omaž velikom Ratku Banjcu

U duelu dva kluba u kojima je poznati fudbalski stručnjak i ugledni sportski radnik ostavio najdublji trag, Orlovi su pobedili Forestfild junajted sa 2:1.

Uspeh srpskog kluba iz Perta je utoliko veći kada se zna da su igrali protiv rivala iz višeg ranga takmičenja (Forestfild je član Prve državne lige Zapadne Australije, a Orlovi igraju u Drugoj), kao i da se igralo na Junajtedovom terenu.

Silno pojačana Dajanela, koja je proteklih meseci angažovala čitavu plejadu kvalitetnih i iskusnih fudbalera, dominirala je većim delom meča i zasluženo došla do pobede i trofeja. Sportskog direktora Bobija Despotovskog naročito može da raduje što su upravo pojačanja pružila odličnu partiju, ali ni nosioci igre iz prošle sezone nisu zaostajali.

Banjac kup: Supruga Ratka Banjca predala je pehar kapitenu Orlova Dejanu Aleksiću

Tako je mrežu rivala prvi pogodio najbolji strelac Orlova iz 2020. godine Asa Sipits u 27. minutu. Pobedu ekipi Dajanele, pogotkom u 67. minutu, osigurao je novajlija sa englekim fudbalskim pedigreom Kristofer Gejt, koji je ponikao u premijerligašu Njukasl junajtedu.
Po završetku utakmice, obe ekipe su se okupile da još jednom odaju počast velikom Ratku Banjcu, a u najemotivnijem momentu večeri njegova supruga je predala pobednički pehar kapitenu Orlova, golmanu Dejanu Aleksiću.

U duelu rezervnih timova, koji je bio predigra ovog meča, takođe su pobedili Orlovi rezultatom 3:2, s tim da je prema odnosu snaga razlika trebalo da bude i veća. Ovom događaju se odazvao veliki broj ljubitelja fudbala koji su ispunili tribine stadiona Forestfild junajteda, pokazujući na taj način koliko je Banjac bio cenjen i poštovan.

Ideja uprava Forestfild junajteda i Dajanela Belih orlova je da “Banjac kup” postane tradicionalni memorijalni meč, u kojem će se dva kluba sastajati uoči početka svake sezone. Njihov bivši trener i sportski direktor zaslužio je da ga se i na takav način uvek sećaju i da odaju počast svemu što je uradio za njih tokom plodne karijere.

Banjac kup: Pune tribine stadiona Forestfild junajteda

Potpisali Ninković i Kjuzer

Sportski sektor Dajanela Belih orlova, na čelu sa direktorom Bobijem Despotovskim, nastavlja da pojačava prvi tim uoči starta sezone. Novi članovi srpskog kluba postali su Bojan Ninković i Džošua Kjuzer, koji će još više pojačati ionako paklenu konkurenciju u ekipi Orlova.
Ninković (21) je ranije već branio boje Dajanele, a prošlu sezonu proveo je u ekipi Balkate, dok je nešto iskusniji Kjuzer bio standardni desni bek u premijerligaškoj ekipi Armadejla.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here