R. Erceg
Doneo pobedu: Povratnik među Orlove Mark Rodić (levo)

Manje od nedelju dana ostalo je do početka nove sezone u fudbalskim ligama Novog Južnog Velsa, a ako je suditi prema igri i rezultatu u kontrolnoj utakmici sa akademcima Njukasl Džetsa, Beli orlovi iz Boniriga su spremni za godinu velikih izazova.

Pod komandom trofejnog trenera Brajana Brauna, koji se u pauzi između dve sezone vratio na klubu najpoznatijeg srpskog kluba u Australiji, Orlovi su protiv kvalitetnog rivala zabeležili pobedu od 3:2 i najavili da su na dobrom putu u stvaranju tima koji će moći da odgovori ambicijama kluba.

Otkako je u avgustu prošle godine nova uprava obelodanila da se na kormilo Belih orlova u 2023. vraća Brajan Braun, u klubu se odmah krenulo s radom.

Braun je sa svojim asistentom, dugogodišnjim i donedavnim kapitenom Orlova Rejom Milerom, zasukao rukave i bacio se na restrukturu igračkog kadra, a zatim i na žestoke pripreme.

Krajem 2022, čak i po najvećim vrućinama, odigrano je niz kontrolnih utakmica sa klubovima iz različitih rangova takmičenja – Prospekt Junajtedom, Kamden Tajgersima, Rendžersima, Vonderersima , a prošle nedelje na red je došao i duel sa mladim timom Njukasla.

Meč je odigran na veštačkoj podlozi Ferfild šougraunda, terenu koji je Bonirigu poslužio kao domaći teren u prethodna dva meseca.

Iako je svrha i ove utakmice bilo uigravanje i provera igrača pred početak sezone, dalo se primetiti da je stručni štab Orlova veoma ozbiljno pripremio tim.

Orlovi su samog starta stvorili terensku inicijativu i poveli preko veterana Sema Galaveja. Smenjivale su se akcije našeg tima, a u mnogobrojnim šansama prednjačili su Radovan Pavićević i novajlija Mejson Versi.

Upravo je Versi na isteku prvog poluvremena uposlio mladog Maksima Ježa koji je povisio na 2:0.

Orlovi proslavljaju gol Maksima Ježa

U nastavku je usled mnogobrojnih promena došlo do disbalansa u ekipi, pa su gosti uspeli da izjednače. Međutim, povratnik u Bonirig Mark Rodić je povezao redove ekipe i postavio konačan rezultat od 3:2.

Ovo je bila pretposlednja provera Orlova (za vikend su gostovali imenjacima iz Albion Parka) pred početak sezone u izmenjenoj Ligi jedan Novog Južnog Velsa.

Prvo kolo je zakazano za nedelju, 5. februar, kada će ekipa iz Boniriga ugostiti novajliju u ligi, ekipu Dalvič Hila. Utakmica počinje u 17.00 časova.

Ove sezone čak 30 utakmice

Posle dve godine odlaganja, na kraju sezone 2022. sprovedena je reforma državnih liga Novog Južnog Velsa. Umesto dosadašnja četiri ranga sa po 12 klubova, od 2023. u NSW igraće se tri lige sa po 16 timova.

Drugim rečima, ljubitelji fudbala iz naše zajednice moći će da gledaju čak 30 mečeva Orlova ove sezone.

Belim orlovima će opet primarni cilj biti plasman u elitno takmičenje u Novom Južnom Velsu, za šta će biti potrebno da zauzmu jedno od prva dva mesta, s tim da će šampion direktno u Premijer ligu, a drugoplasirani će igrati plej-of sa pretposlednjom ekipom iz elite.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here