Privatna arhiva
Nikola Krljar u dresu Boniriga

Rezultatska kriza dovela je do bitnih promena u redovima Belih orlova. Najpre je sporazumno raskinuta saradnja sa trenerom Vejnom O’Salivanom, a samo nekoliko dana kasnije u Bonirig su stigla dva vredna pojačanja – defanzivac Nikola Krljar i špic Entoni Kosta.

Imajući u vidu ovogodišnji cilj kluba, zauzimanje jedno od prva četiri mesta i plasman u Prvu premijer ligu na kraju sezone, čelnici kluba su potpuno svesni da se ekipa trenutno ne nalazi u povoljnoj poziciji za ostvarenje te ambicije.

Zbog toga je kao “šok terapija“ za igrače usledila promena trenera, ali dok se još traži rešenje za “Salijevog” naslednika, munjevito je doneta odluka da se dovedu preko potrebna pojačanja.

Kako bi se stabilizovala poslednja linija tima, koja je ove sezone primila za Orlove neuobičajeno veliki broj golova (čak 16 na deset utakmica), izbor je pao na visokog i snažnog Nikolu Krljara koji se u ponedeljak priključio saigračima.

Mladi defanzivac ima tek 23 godine, a nakon odlaska iz Boniriga 2019. godine proveo je sezonu i po u Nortern Tajgersima, s kojima je prošle godine dogurao i do finala NPL 2 NSW. Prvi deo tekuće sezone proveo je u redovima Blekatun Spartansa, takođe u istoj ligi.

Reč je o momku koji je ponikao u redovima Belih orlova i kucao je na vrata prvog tima, za koji je nekada igrao i njegov otac Tom. Nikola je prošao sve mlađe selekcije u crvenom dresu Orlova od petlića, do rezervnog tima U20.

Imao je i poneki izlet u prvom timu, međutim, kada je pre dve godine O’Salivan došao u klub i formirao sastav, Krljar nije bio na tom spisku.

Pored toga što ima kvalitet i što je tokom prethodne dve sezone stekao dragoceno iskustvo, Krljar zasigurno donosi kvalitet više u vidu svog požrtvovanja i osećaja pripadnosti srpskoj zajednici i klubu koji je njen ponos.

Od malena je maštao da postane prvotimac Boniriga i zasigurno će dati sve od sebe da igrajući uz na nove-stare saigrače svoje snove pretvori u stvarnost. Jedno je sigurno, Nikola će “ostaviti srce na terenu” u dresu voljenog kluba.

Drugo pojačanje je 27-godišnji napadač Entoni Kosta koji dolazi iz komšijskog Markonija, a inače je izdanak čuvene fudbalske škole Adelajd sitija. On bi trebalo da ponudi dodatnu raznovrsnost u napadu, pored dosadašnjih špiceva Erona Pitersona i Radovana Pavićevića.

Krljar i Kosta imaće priliku da debituju već ove subote, kada u Bonirig stiže prošlogodišnji šampion Central koust Marinersi. Prava prilika da Orllovi pokažu od kakvog su materijala sazdani, ali i za njihove navijače da ispune tribine i budu uz ekipu kada je najpotrebnije.

Šansa generacije

Beli orlovi nemaju mnogo vremena za oporavak od serije loših rezultata i promene trenera. Do kraja sezone imaju još samo 12 utakmica, a zaostatak za trenutno četvrtoplasiranim je sedam bodova. Imajući u vidu da ova sezona ima posebnu težinu zbog toga što će se prvi i verovatno poslednji put čak četiri tima kvalifikovati u elitni rang, pred Bonirigom je prilika koja se ne bi smela ispustiti.

Od sledeće sezone sva tri ranga NPL u Novom Južnom Velsu brojaće po 16 klubova i za Orlove bi bila velika stvar da igraju s najjačima, gde su ne samo pripadali do pre tri godine, već su ne tako davno 2015. bili i šampioni.

Nasuprot tome stoji još jedna godina u daleko manje kvalitetnoj NPL 2, koja će dodatno biti oslabljena ulaskom četiri tima iz nižeg ranga, pa će za takvu ligu biti teško pronaći i dobre igrače koji bi predstavljali istinska pojačanja za Orlove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here