Aleks Petković
Prvi tim Orlova

Srpski fudbalski klub Beli orlovi iz Kanbere ove subote će staviti tačku na 2020. godinu. Na imanju Manastira Sveti Sava – Novi Kalenić u obližnjem Holu, sutra od 13 časova biće održan godišnji svečani piknik, na kojem će se okupiti fudbaleri, sponzori, navijači i svi entuzijasti uključeni u rad ovog sportskog kolektiva.

S obzirom na to da je tekuću godinu obeležila pandemija korone, koja je žestoko uzdrmala sve sfere života, pa i fudbal, plasman u polufinale plej-ofa Druge Premijer lige ACT može se smatrati za uspeh, iako ni izbliza nije ponovljen rezultat iz prethodne sezone, kada su Orlovi osvojili titulu premijera.

S ovakvom ocenom slaže se i sekretar kluba Nikola Rajak.

– Sigurno je da smo očekivali više, ali kako je tekla godina ne možemo da budemo nezadovoljni osvajanjem četvrtog mesta i učešćem u polufinalu gde smo i dosta nesrećno eliminisani od Jugalija – kaže Rajak.

Nova godina će doneti novu avanturu za složnu družinu, koja ulaže veliki trud u opstanak jedinog srpskog fudbalskog kluba u glavnom gradu Australije. Kao jedni od oslonaca zajednice u Kanberi, Beli orlovi pozivaju sve naše ljude da im se u subotu pridruže na proslavi. Bogata trpeza i dobra muzika su garant još jednog dana za pamćenje. Na meniju će se naći tradicionalne pljeskavice – Eagle Burgers – kao i prasetine i jagnjetina sa ražnja, koju su za ovu priliku donirali Slavko Dimitrijević i Vlado Jovanović.

– Ove godine nismo bili u mogućnosti da organizujemo Porodični dan na kraju poslednjeg kola, jer je zbog pandemije Fudbalski savez Kanbere ograničio broj prisutnih na utakmicama na stotinu. Očekujemo da će se na godišnjoj proslavi okupiti daleko veći broj ljudi i zato smo odlučili da ovaj događaj organizujemo po završetku sezone. Ovom prilikom, želim da pozovem sve naše ljude da nam se pridruže na proslavi. Hrana će biti besplatna, a svi gosti će prema sopstvenim željama i mogućnostima moći da daju donacije za naš klub – poručio je Nikola Rajak, izražavajući veliku zahvalnost Mitropoliji koja je omogućila da se svečanost organizuje na manastirskom imanju.

Događaj u manastiru, naravno, neće moći da protekne bez nastupa Folklornog društva Kanbera. Dve najznačajnije organizacije srpske zajednice u Kanberi uvek idu ruku pod ruku, pa tako ni ova prilika neće biti izuzetak.

Folklorno društvo Kanbera

Čotrićev dres na aukciji

Tokom subotnje svečanosti biće organizovana i aukcija, na kojoj će svakako najtraženiji biti dres ragbi kluba Kanbera Rejders, koji je Orlovima specijalno za ovu priliku poslao Nikola Čotrić. As Rejdersa i svi njegovi saigrači potpisali su se na dres, što svakako poveava vrednost ovog suvenira.

– Nik je sjajan momak, koji nas uvek podržava. I mi smo uz njega, navijamo za Rejderse i radujemo se njegovim uspesima. Dugujemo mu veliku zahvalnost što je obezzbedio potpisan dres za našu aukciju – kaže Nikola Rajak.

Foršou dovodi pojačanja

Svečanosti u manastiru trebalo bi da prisustvuje i novi trener Orlova Stiv Foršou. Iskusni stručnjak zameniće Grema Plata, koji se po završetku sezone oprostio od srpskog kluba.

– Naš novi trener Stiv Foršou je poznato ime u fudbalskim krugovima u Kanberi. Protekle sezone vodio je Belkonen junajted, a tokom karijere je osvajao i titulu prbvaka Premijer lige ACT. Očekujemo da će doprineti da u naš tim dovedemo nekoliko odličnih pojačanja, koja će uz postojeći sastav učiniti da se dogodine opet borimo za sam vrh. Očekujem da ćemo u 2021. imati najjači tim u poslednjih pet godina – kaže Rajak.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime