Osaka se povukla sa Rolan Garosa! (FOTO)

0
EPA/SRDJAN SUKI

Japanska teniserka Naomi Osaka povukla se sa Rolan Garosa, a glavni razlog ove njene odluke jeste stres i psihičko opterećenje koje stvaraju obaveze koje nisu direktno povezane za tenis i teren, poput konferencija za medije.

Organizatori Rolan Garosa saopštili su da japanskoj teniserki Naomi Osaki preti diskvalifikacija sa Grend slema pre nekoliko dana, a sada je japanska teniserka svoju odluku objavila na društvenim mrežama.

Tako se Ana Bogdan bez borbe plasirala u treće kolo Rolan Garosa. Osaka je svoju odluku obrazložila činjenicom da joj socijalizacija i odgovaranje na pitanja medija tokom konferencija predstavlja stres kojem ne želi da se izlaže.

– Pozdrav svima. Ovo nije situacija koju sam ikad zamišljala ili planirala da može da se dogodi kad sam objavila post pre nekoliko dana. Mislim da je trenutno najbolje za turnir, ostale igrače i moje zdravlje to sam se povukla i što će svi moći da se vrate tenisu. Nikad nisam želela da privučem pažnju, a priznajem da su moje poruke mogle da budu jasnije – poručila je Osaka i dodala:

– U budućnosti stvarno želim da razgovaram sa organizatorima kako možemo da poboljšamo život igrača, novinara i gledalaca. Ljubav vas, vidimo se – zaključila je Osaka.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here