EPA
Peter Sijarto

Kosovska predsednica Vjosa Osmani i šefica diplomatije Donika Gervala sastali su se danas sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

Osmani se zahvalila mađarskom ministru na doprinosu koji je Mađarska dala procesu izgradnje države na Kosovu i međunarodnoj konsolidaciji Kosova.

– Visoko cenimo afirmativni stav Mađarske o liberalizaciji viznog režima za Kosovo, kao i proces evropskih integracija Kosova. Kosovo je odavno ispunilo sve zahteve koje postavlja Evropska unija i očekujemo da će se poštovati posvećenost ljudi i institucija Kosova evropskim vrednostima i standardima – rekla je Osmani.

Ona je posebno istakla odlične odnose Kosova i Mađarske.

– Veze između naših naroda su “mlade” i podudaraju se s namerama naših naroda da štite i promovišu evropske vrednosti – poručila je Osmani.

Ministri spoljnih poslova istakli su važnost saradnje u mnogim oblastima i podvukli činjenicu da je obezbeđivanje 75 stipendija iz Mađarske za šemu “Stipendium Hungaricum” odlična prilika za mlade ljude sa Kosova da se obuče u različitim oblastima u Mađarskoj, ali i da bolje upoznaju mađarsku kulturu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here