Printscreen
Vjosa Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani istakla je na sastanku s ministrom spoljnih poslova Češke Janom Lipavskim da je ključno da se proces liberalizacije viznog režima završi tokom sadašnjeg češkog predsedavanja EU.

Iz predsedničkog kabineta je saopšteno da je Osmani istakla da je Češka važna saveznica Kosova, da dele osnovne demokratske vrednosti i posvećenost miru, bezbednosti i zajedničkoj budućnosti u evroatlantskoj porodici.

Posle sastanaka koje je predsednica Osmani nedavno imala s češkim rukovodstvom u Pragu, zahvalila je Lipavskom na konstruktivnom zalaganju Češke da se proces liberalizacije viznog režima okonča tokom češkog predsedavanja, navedeno je u saopštenju.

Osmani je govorila i o potrebi napredovanja Kosova na evropskom putu.

„Ona je istakla punu koordinaciju spoljne i bezbednosne politike Kosova sa politikom Evropske unije kao dokaz posvećenosti institucija i naroda Kosova evropskim integracijama“ i „napomenula da će Kosovo ove godine podneti zahtev za status zemlje kandidata“, dodato je u saopštenju.

O dijalogu s Beogradom Osmani je istakla da Kosovo „nastavlja da bude konstruktivna strana“ i da je „jedino rešenje koje doprinosi trajnom miru i stabilnosti proces usmeren obostranom priznanju“.

5 COMMENTS

  1. Never – ever! Zaboravi priznanje; ali ako se promenete i dokazete da postujete zakone Srbije, mozda ce te da dobijete status sire-autonomije.

  2. Eee nesto ovde se Mucka, ne pise vise Takozvano Kosovo,négo Pise Presednica Kosova.Cinimise da Polako smo poceli da se ne lazemo ,i lazemo Sebe

  3. Јел то Љоса која није могла да се обрати на скупштини УН јер није предстваник признате државе у свету, него неке сепаратистичке, криминалне НВО која замлаћује Албанце на Косовоу и Метохији и хушка свој народ против Србије ?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here