EPA/Valdrin Xhemaj
Vjosa Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je posle brojnih sastanaka koje je danas održala sa sindikalcima povodom štrajka u prosveti rekla da je Vlada danas uz pomoć 50 evra kroz ekonomski paket napravila korak napred, a sada je red na sindikate.

– Danas, predstavljanjem ekonomskog paketa, Vlada Kosova, institucije Kosova su preduzele važan korak ka pronalaženju rešenja i ublažavanju ekonomske situacije za kosovske porodice, uključujući i naše nastavnike. Dakle, sada je vreme da sindikati pokažu dobru volju, da nastavnici u ponedeljak otvore škole kako bi se stvorila potpuno nova atmosfera u ovom socijalnom dijalogu – rekla je Osmani.

Ona je napomenula da su održali sastanke kako bi podstakla Vladu Kosova i sindikate da se uključe u aktivan socijalni dijalog.

– Proteklih dana sam bila u komunikaciji sa Vladom Kosova, sa kojom je nastavljena i danas i nastaviće se i ubuduće po ovom pitanju. Ne treba dozvoliti da se krši ustavno pravo dece na obrazovanje, ali treba udružiti snage na unapređenju kvaliteta obrazovnog sistema, sa učenicima u centru pažnje – poručila je predsednica Osmani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here