EPA/Valdrin Xhemaj
Vjosa Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se danas sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom i nemačkim ambasadorom u Prištini Jernom Rodeom sa kojima je razgovarala o najnovijim dešavanjima na severu KiM i poručila da Srbija treba da bude sankcionisana.

“Na sastanku je razgovarano o najnovijim dešavanjima na severu Kosova nakon terorističkog napada srpskih kriminalnih grupa koji je rezultirao smrću jednog policajca i ranjavanjem nekoliko drugih”, navodi se su saopštenju.

Osmani je navela da “terorističke akcije i akte agresije” na severu KiM sprovode strukture koje, kako navodi, “podržava Beograd” i dodala da je delovanje kosovske policije prema tim strukturama “legitimno”.

“Ovakvi postupci predstavljaju narušavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Kosovo i Srbija treba da bude sankcionisana za ove radnje”, poručila je Osmanijeva.

Na sastanku je razgovarano i o rezultatima koji se očekuju od samita Berlinskog procesa koji će biti održan u Tirani tokom oktobra.

Saracin i Rode su se prethodno sastali i sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

2 COMMENTS

  1. A sto ne trazis de tvoj primjer i ti budete sanksionisani kad ste pucali i ubijali civile pa cak i decu

  2. Teritorijalni integrite Srbije podrazumeva da se ti vratiš u SAD koje su te školovale, a da se Kurti vrati u srbski zatvor gde mu je i mesto!!! Kosovo nije država i nije član UN jer ga ne priznaje 113/196 zemalja, a uskoro će taj broj biti značajno veći !!! Idi u Ameriku pa njima otimaj zemlju !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here