EPA/Valdrin Xhemaj
Vjosa Osmani

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da je Srbija uslovila neke afričke zemlje da ne priznaju Kosovo nudeći im ruske vakcine u vreme kada su se suočavale sa nestašicom cepiva.

Osmani je to izjavila na Međunarodnom bezbednosnom forumu u Halifaksu, u Kanadi. Ona je rekla i da su autokratske zemlje poput Rusije zloupotrebile situaciju pandemije i distribuciju vakcina.

– Rusija je poslala mnogo ruskih vakcina u Srbiju. Srbija je zainteresovana da se bori protiv nezavisnosti Kosova, a mnoge zemlje u Africi nisu imale vakcine. Srbija je koristila ruske vakcine tako što ih je poslala u nekoliko zemalja u Africi, rekavši im daćemo vam vakcine ako ne priznajete Kosovo – navela je Osmani.

– Oni (Srbija) kažu da je ovo uspelo, ali mi nemamo zvanično saopštenje nijedne od ovih zemalja iz Afrike. Ovo je učinilo da zemlje sa autokratskim režimima poput Rusije i Srbije izgledaju dobro, jer su mnoge zemlje kojima je zaista bila potrebna pomoć, kao što su neke zemlje u Africi i Aziji, pokušavale da nabave dovoljno vakcina – dodala je ona.

4 COMMENTS

  1. A vi ste placali priznjavanje narko parama, pare koje ste zaradili na trovanje omladinu sirom evrope sa vasim drogama,

  2. Izgleda da ova žena ,Osmani ima jaku podršku Amerike i Zapada i jaki lobi oko sebe sa ovim informacijama treba sad.!! Svetska Zdravstvena Komisija dase po zabavi i dokaže pravu istinu ima li toga il nema ako ima onda smo u vekim go….ima ko država Srbija jako velikim.!! Ko narod prvo prjet svjetom jer ovo spada u isti rang sa prodavanje organa dobičemo udarac ko narod košta če nas jako jako skupo po našoj kičmi ekonomiji da znate dok po ugledu ko Srbi i da nepričam ozbilna glavobolja ako se taj dogovor Srbije i Kosova po pitanju priznanja,dogovora,razmene,zamene il kogli džavola ime postavite mu ne reši pametnim potezima u dobit svih naroda koji tu žive znači sviju naroda ne ovakvim glupostima koji traju več 22 g oni nas neče.! mi njih nečemo.! i damo i ne damo ovo če još 35 g ovako pa šta onda rezultat biče tamo naš narod sve u manjem broju i umereno odlazi napušta nemože više dokle dok tamo njih sve više se množe i šire po ljivade i vinograde grade nove kuče i naselja rezultat jednoga dana imačemo Kosovo bez Srba i bez želje da se vrate tamo i žive tu i čemo ondah busamo se u prsa i ponižavamo cjelu državu Srbiju prijed svjetom nudeči raznim malim državama Vakcine,Oružje,Rakete,Novac dajemo da ne priznaju dok ovamo kažemo reforme Pdp Bdp Tdp uzimamo novac od usta djece naših gradžana jer stvarno ovo niko ne vidi dal je moguče da smo toliko osljepljeni mitovima našim famoznim i glupostima da još ideomo od krajnosti do krajnost ne misleči dali jesmo u pravu ..!! I budučnost naše djece strašno..poz

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here