EPA/Valdrin Xhemaj
Vjosa Osmani

Predsednica prištinskih institucija Vjosa Osmani kaže da je uloga SAD ključna za uspešan završetak dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednica prištinskih institucija Vjosa Osmani razgovarala je u Njujorku sa specijalnim savetnikom američkog Stejt departmenta Derekom Šoleom i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom o dijalogu Beograda i Prištine.

Osmani je na društvenoj mreži X (Tviter) navela da je tokom razgovora istaknuto da je uloga SAD ključna za uspešan završetak dijaloga i da je naglašena važnost principijelnog pristupa punoj i uravnoteženoj primeni postignutih sporazuma.

“Sa Šoleom i Eskobarom razgovarali smo o razvoju događaja u okviru dijaloga. Istaknuta je važnost principijelnog pristupa punoj i uravnoteženoj primeni sporazuma i da je uloga SAD ključna za uspešno okončanje procesa, čime se utire put za međusobno priznavanje”, tvrdi Osmani.

1 COMMENT

  1. Мудро су је Енглези научили – пљуните по ЕУ, па се увуците САД, а у ствари Енглези ће вас и даље наоружавати и форсирати протеривање српског народа… наводоно у интересу САД , а у ствари у сопственом интересу ! Госпођо Љоса, зар не мислите да сте довољно понижавали САД ?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here