Osmeh u skromnom domu

0
Uručenje: Janoš Pap sa sinom

– Pravi pravcati božićni dar, a novac ćemo iskoristiti da obogatimo zaista skromnu prazničnu trpezu, ali deo moramo odvojiti i za nabavku lekova, za moju suprugu Zvezdanu, koja boluje od multiple skleroze i ovih dana je baš u lošem stanju. Od naše četvoro dece, troje je teško mentalno zaostalo, pa eto i njima će biti malo božićnih radosti. Tek toliko da vide da je stigao Božić Bata, da se počaste i raduju, pošto su njima osmesi zaista retko na licu – kaže Janoš uz veliku zahvalnost čitaocima "Vesti" i posebno plemenitoj Rajki koja ga godinama ne zaboravlja. Ovoj siromašnoj porodici, uz svakodnevnu nestašicu hrane, najviše nedostaju drva za ogrev, a Janoš, kako sam kaže od kada je ostao bez socijalne pomoći, jednostavno nema novca za nabavku drva.

– Išao sam sa sinovima, kupili smo grančice, ali to je sve ništa, seča drva u šumarcima okolo je strogo zabranjena i jednostavno nemam rešenje. To što mi sakupimo, dovoljno je samo za dnevnu potpalu – dodaje Janoš, još jednom ističući zahvalnost za uručenu donaciju iz Australije.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here