pixabay.com

Džek Dorsi, osnivač popularne društvene mreže Tviter i aplikacije za plaćanje Skver, objavio je da će donirati milijardu dolara (oko 810 miliona funti), kako bi se obezbedila finansijska sredstva u borbi protiv koronavirusa. Po podacima koji su pored ovoga objavljeni, ovo predstavlja oko 28% njegovog bogatstva.

U trenucima kada se ceo svet suočava sa virusom koji se pojavio pre samo par meseci u Kini, velike kompanije počele su da objavljuju da će donirati ogromne svote novca u borbi protiv epidemije. Poslednji u nizu je i vlasnik Tvitera, Džek Dorsi, koji će donirati gotovo 30% svog bogatstva kako bi se učinili dodatni napori protiv globalne pandemije, piše PC Press.

Vlasnik Twittera je jasno naznačio da su potrebne hitne mere, ali nije govorio o tome gde će ova velika finansijska pomoć biti poslata, kao ni za šta će biti upotrebljena. Po dosadašnjim podacima, u Sjedinjenim Američkim Državama nedostaje veliki broj respiratora, lične zaštitne opreme, zaštitnih maski i još mnogo toga. Pogotovo je teško kada se pojedinac suočava sa virusom, jer država nije od velike pomoći.
Lepa vest je to da će nakon epidemije, kada ona prođe, ostatak nepotrešenih sredstava ići za zdravstvenu zaštitu i obrazovanje devojčica, kao i u istraživanja univerzalnog osnovnog dohotka. Vlasnik ove dve bogate kompanije nije jedini milijarder koji se uključio u borbu protiv COVID-19 virusa. Mark Zakenberg je do sada izdvojio oko 30 miliona dolara, dok je Džef Bezos poklonio 100 miliona dolara američkim bankama hrane. Tim Kuk, izvršni direktor kompanije Apple je još u martu najavio da će kompanija donirati sanitetsku opremu Italiji koja je teško pogođena ovim virusom, zaključuje PC Press.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here