EPA
Selektor Alžira Džamel Belmadi

Dvomeč između Alžira i Kameruna režirao je najveći triler kvalifikacija za Mundijal u Africi.

Alžir je u prvom meču nadigrao Kamerunce sa 1:0, u revanšu je izgubio sa 2:1 na tragičan način i ispao zbog golova u gostima.

Čupo Moting je u 22. minutu doneo vođstvo Kamerunu, u 49. je ponišen pogodak Slimanija za izjednačenje iz ofsajda. Ušlo se u produžetke, a i tu je Slimaniju poništen gol, u 98. minutu, zbog igranja rukom. Slavili su Alžirci dugo, ali je prošlo nekoliko minuta i VAR je pokazao da je ipak bilo igranja rukom.

Nije to obeshrabrilo Alžirce, preko Tube su u 118. minutu dali novi pogodak za 1:1 i mundijalsku vizu. Ipak, u 124. minutu, doživeli su šok od kog se neće dugo oporaviti.

Toko Ekambi postigao je pogodak koji je naneo težak udarac svima, posebno selektoru. Šef stručnog štaba Alžira Džamel Belmadi srušio se i zaplakao, niko nije mogao da ga uteši.

Udarac je bio toliko jak da je na kraju podneo i ostavku.

Kada se smirio, održao je konferenciju, podneo ostavku i napao sudije.

– Sudije su slomile ekipu, sudije nisu nikada pokazivali ni najmanju pažnju, nisu poštovale našu zemlju – rekao je Belmadi jer je sudija odbio da koristi VAR u dve situacije u kojima su Alžirci tražili penal.

– Pretrpeli smo najgori scenario eliminacije – rekao je selektor, kog je samo 50 sekundi delilo od Katara, gol je postignut u 123. minutu i 10. sekundi meča.

Odgovarajući na pitanja novinara je rekao da je “učinio sve da Alžirci budu srećni”, ističući da su “on i njegov tim vredno radili svim srcem”.

– Nisam došao da se držim svoje pozicije, već sa ambicijom da postignem velike stvari sa reprezentacijom i služim svojoj zemlji. Kada vidim da nisam u stanju da doprinesem uspehu svoje zemlje, odlazim. Bilo sa mnom ili sa nekim drugim, život ide dalje – rekao je o ostavci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here