EPA-EFE/Omer Messinger
Jens Stoltenberg

Američki ministar odbrane Lojd Ostin razgovarao je telefonom sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom o situaciji oko Ukrajine i diplomatskim naporima za deeskalaciju.

Portparol Pentagona Džon Kirbi naveo je da su Ostin i Stoltenberg razmenili mišljenja o nedavnim diplomatskim kontaktima sa Rusijom i neophodnosti, kako je navedeno, “deeskalacije sa strane Rusije”.

Ukazano je na važnost održavanja snažnog odvraćanja i jačanja odbrane i naglašeno da će akcije Rusije imati suprotan efekat od planiranog – jači i jedinstveniji NATO koji, kako su naveli, odvraća i štiti od agresije duž istočnog krila Alijanse.

Ostin je pružio uveravanja Stoltenbergu da su SAD kontinuirano posvećene NATO-u.

5 COMMENTS

  1. Kakvo licemerje dotične gospode , dodju vam pred vrata sa sve raketama srednjeg i velikog dometa vi se pripremite da uzvratite a oni od vas traze da „deeskalirate situaciju“ ??!!
    Neznam koji Političar bi drugačije reagovao , Gospodin Putin radi pravu stvar.
    Ujedno sam pročitao da ako Rusi stacioniraju svoje Rakete srednjeg dometa na Kubi da bi gospoda iz pentagona „oštro reagovala“.
    Ko je ovde lud ??

  2. Putin nema moč na duge staze sateran na čošak od strane NATO i USA potpisuje kapitulaciju nema podršku Kine za vojnu intervenciju Putin povlači vojsku i mašineriju nażalost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here