Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, objavio je dobre vesti za crno-bele.

Nakon trogodišnjeg spora sa Ekspo bankom ili Marfin bankom kako se nekada zvala sud je doneo prvostepenu presudu i to u korist Partizana.

– Partizan NIS banci ne duguje ništa, dok je banka dužna da klubu uplati nadoknadu za reklamiranje u iznosu od 77 miliona dinara, plus pripradajuće kamate. U zbiru, dug banke prema KK Partizan NIS iznosi oko 105 miliona dinara, navodi se u saopštenju Suda.

Kada se na iznos koji će klub prihodovati doda suma od 1.450.000 evra, koliko je iznosilo poraživanje banke prema Partizanu pre tužbe, dolazi se do ukupne finansijske koristi za klub u iznosu većem od 2.3 miliona evra.

Ova odluka je prvostepena i sve strane u postupku imaju pravo na žalbu. Ipak, Mijailović je izrazio zadovoljstvo zbog ovakvog ishoda sudskog postupka.

– Verovali smo u ovaj proces i verujemo da će svi koraci koji uključuju i eventualnu žalbu biti završeni za oko pola godine. Kao klub, mi ćemo finansijski benefit osetiti tek kada presuda bude pravosnažna, odnosno kada banka isplati naknadu koju je sud odredio. Ovim putem želim da javno odam priznanje našem pravnom timu na fantastično odrađenom poslu, ali i da naglasim da ćemo konačno zadovoljstvo osetiti tek kada kada ova presuda bude prošla kroz računovodstvo kluba. Dakle, kada dug bude rasknjižen, a prihod uknjižen, istakao je Mijailović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime