Ostojić: Srbija da prihvati ponuđeno rešenje za Kranj

0

Evropska unija, Slovenija i ostale države učesnice spremne su da se odreknu postavljanja svojih zastavica i imena za konferencijskim stolom, i da njihovi predstavnici nastipaju pod svojim imenom i prezimenom, rekao je Ostojić radiju "Fokus".

 

Srbija da prihvati rešenje za Kranj: Zoran Ostojić

On je ocenio da bi bilo dobro da Srbija prihvati kompromisno rešenje i da predsednik Boris Tadić otputuje u Sloveniju na regionalni skup, jer će, rekao je Ostojić, u suprotnom razmatranje kandidature Srbije za članstvo u EU biti odloženo za "godinu i nešto".

 

"Ako mi tamo ne odemo pod tim uslovima, eto, ispoštovano je, nema republike Kosovo, nema nikakvih država, ako ne prihvatimo žrtvu onih koji su se odrekli, Slovenija, Brisel, zastave EU i ostalih država, da bi priveli za sto predsednika Srbije i predstavnika Kosova, i ako ne odemo tamo, to će značiti sigurno za godinu i nešto odlaganje razmatranja naše kandidature", rekao je on.

 

"Da li je to u interesu Srbije ili nije? Mi mislimo da nije i to je ono što je sporno oko te regionalne politike koju ova vlada vodi", naveo je Ostojić ističući da sedenje za istim stolom sa zvaničnicima Kosova ne znači priznavanje njegove nezavisnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here