EPA-EFE/BONNIE CASH

Bivši predsednik SAD Bil Klinton je tokom govora na ceremoniji u njegovu čast u Tirani izrazio zabrinutost zbog situacije na severu Kosova i pozvao Prištinu da „prestane sa ovim glupostima“, misleći na izbor nelegitimnih gradonačelnika četiri grada na severu Kosova.

Klinton je u Tirani pozvao privremene vlasti u Prištini da odstupe i „pokaže svetu kako izgleda inkluzivna budućnost“, misleći na prava srpske manjine na severu, prenosi Lajmi.
– Postoji spor koji se sada dešava na Kosovu za koji bih voleo da se nikada nije dogodio. To više nije moja odluka, nego su Kosovari stvorili ta četiri grada u korist Srba da im daju još četiri gradonačelnika. Tako da mislim da nije trebalo da se održe ovi izbori – rekao je on.
Klinton je kazao da „smatra da je lako Albancima, koji su sada u većini, da pokušaju da iskoriste trenutak da iznesu svoj argument, ali prava stvar koju treba da urade je da prestanu sa ovim glupostima“.
– Kakvo veliko političko pitanje može stvoriti ovu tenziju, građanima treba reći da moraju da glasaju. Ako razmislite o ova četiri grada, daleko su od bilo koje moderne naučne laboratorije, u kojoj se modelira svet, jer njime upravljaju ljudi koji više vole dominaciju nego saradnju. Nadam se da će Albanci moći da pokažu svetu kako izgleda inkluzivna budućnost – objasnio je on.

1 COMMENT

  1. O sveti Klintone, gde si bio do sada da i h naučiš,jer ne znaju da greše, ti sveti Kljintone ,oče svih aljbanaca

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here