Oštre reakcije iz Prištine: ZSO neće biti formirana!

Kosovo online
3
EPA/Valdrin Xhemaj
Kosovo i Metohija

Član Predsedništva Samoopredeljenja Haki Abazi poručio je da izjave o mogućem prihvatanju formiranja Zajednice srpskih opštine kosovske vlade na čijem je čelu Aljbin Kurti dolaze “upravo od onih koji su potpisali da se ZSO formira”, prenosi Kosovo pres.

Abazi je naglasio da je politički nepošteno da se njihove greške u prošlosti koriste danas u izbornoj kampanji.

– Izjave lidera DSK za ZSO dolaze od onih koji su potpisali Zajednicu srpskih opština sa izvršnih ovlašćenjima i monoetničku. Politički je nepošteno da se njihove greške u prošlosti koriste danas u izbornoj kampanji. Isti ljudi koji su potpisali neevropske sporazume za srpske komandire policije na severu Kosova, potpisnici fusnote i one koji su oslabili moć Kosova u dijalogu sa Srbijom, danas su zbog niskih političkih ciljeva pokušali da šire lažne vesti protiv vlade kako bi stvorili zabunu i smanjili dostignuća u slučaju dogovora o registarskih tablica – rekao je Abazi.

On je naglasio da “Kosovo danas ima institucije sa legitimitetom kao nikada do sada i vladu koja sprovodi politiku u potpunoj saglasnosti sa ustavom i odlukama ustavnog suda u interesu suvereniteta i teritorijalnog integriteta republike”.

Abazi je poručio da se aktuelna kosovska vlada i građani ne plaše.

– Građani i vlast se ne plaše, jer smo u našem pravu i pravu ravnopravnosti u dijalogu sa Srbijom. Juče je bilo straha, danas ima odlučnost i jasnoću – zaključio je Abazi.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here