EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Na Kosovu su se danas pojavile oštre reakcije političara na negiranje pravne važnosti vašingtonskog sporazuma koje je izneo portparol kosovskog premijera Perparim Krieziju.

Bivša kosovska ambasadorka u UN Vljora Čitaku osudila je izjavu portparola Aljbina Kurtija i istakla da taj sporazum ni u kom smislu ne može biti neozbiljna stvar i dečja igra, prenosi portal Ekonomia.

Oglasio se i predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdižiku, koji je naveo da je svaki međunarodni sporazum postignut sa SAD obavezujući.

Poslanica Demokratske partije Kosova Bljerta Deliju-Kodra rekla je da je Kurti ovim stavovima proglasio Belu kuću za neprijatelja.

Ona je dodala da je time što je osporio pravnu vrednost Vašingtonskog sporazuma Kurti osporio i legitimitet potpisa bivšeg američkog predsednika, prenosi Ekonomia onlajn.

Portparol kosovske vlade Perparim Krieziju izjavio je juče da Vašingtonski sporazum nema pravnu vrednost jer se parlament u Prištini nije izjasnio o njemu.

On je u intervjuu za Ekonomia onlajn rekao da je sporazum potpisan u Vašingtonu između Kosova i Srbije nelegitiman, jer ga je potpisala vlada Avdulaha Hotija, koja je, prema njegovim rečima, takođe nelegitimna.

Ambasador SAD u Prišitni Filip Kosnet rekao je ranije da se svi sporazumi, o ZSO kao i Vašingtonski moraju primeniti.

1 COMMENT

  1. kad odu ameri sa srpske zemlje kad tad i sigurno ce vas poneti na svojim ledjima uraaaa hakariii kurtiiii

  2. SUPER….

    Sve oni znaju – da su nelegitimni i da nisu država pa shodno s tim ne mogu praosnazno ni potpisivati nikakav ugovor

  3. Ovaj se ponaša isto kao onomad kada je smenjen sa funkcije posle 2 meseca jer nije hteo da sluša gazde iz pozadine. Videćemo koliko će se sad potrajati?

  4. Uskoro će ovi ex Yu lideri, zajedno sa svojim svetskim kolegama osetiti sta znači igrati se Boga na odredjenom parčetu ove planete koje popularno nazivamo državama ili teritorijama. Nacionalisti svih vrsta i političari nestaće zauvek. Jer se ne podlažu Božjoj vladavini već sami kroje sudbinu narodima nad kojima vladaju. Zato će platiti punu cenu u svetom ratu Armagedonu za koji se svi nesvesno spremaju. To je davno obećano, a Bog ne može da laže. Uskoro će Kosovo biti ne trn u oku medjunarodne zajednice, vrć samo mali delić planete pretvoren u Rajsko obitavaliste srećnih ljudi koji se vise neće deliti granicama ni rasnim podelama jer toga neće biti. A to vreme je obećao Svemoćni Bog Biblije koji ne može da laže.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here