Tanjug/AP
Vladimir Putin i Džo Bajden

Uvođenje sankcija lično predsedniku Rusije Vladimiru Putinu može dovesti do potpunog prekida odnosa sa SAD, saopštio je portalu „Gazeta“ senator Aleksej Puškov.

Po njegovom mišljenju, usvajanje sankcija protiv ruskog rukovodstva će imati „krajnje destruktivne posledice“.

– Ako takav zakon bude donet, i još primenjen, to će biti na samoj ivici najozbiljnijeg zaoštravanja odnosa između SAD i Rusije i, moguće, čak i njihovog prekida – skrenuo je pažnju Puškov.

Član Saveta Federacije smatra pretnju novim sankcijama instrumentom koji će, kako očekuju autori inicijative, dati Beloj kući „odrešene ruke za vršenje pritiska na Kremlj“. Po njegovom mišljenju, ovim Vašington može podstaći Kijev da izvrši agresiju na Donbas.

– Takva podrška Vašingtona je neka vrsta alibija za Ukrajinu – zaključio je senator.

Juče je grupa od 25 članova američkog Senata iz Demokratske partije, na čelu sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Robertom Menendezom, predstavila predlog zakona o novim sankcijama Rusiji i Vladimiru Putinu koje bi Vašington mogao da uvede ukoliko situacija u Ukrajini eskalira.

Međutim, Rusija već mesecima, iz dana u dan, ponavlja da nema nikakvu nameru da se vojno meša u situaciju u Ukrajini.

1 COMMENT

  1. Odavno su trebali prekinuti sve diplomatske veze i nastaviti pregovarati iskljucivo oruzjem a ne prokockati, vec dobijeni rat. Kauboji vide da su na kraju latinskog i vide spas jedino u odugovlacenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here