Osumnjičeni pljačkaš glumio policajca

0

Foto: Ilustracija
 

Prvu prevaru izvršio je 21. aprila kada je od A.M. (71) iz Knjaževca uzeo pet hiljada dinara.

 

”On se oštećenom predstavio kao policijski inspektor koristeći lažnu legitimaciju. Pretresao ga je, uzeo mu novac iz novčanika koji je prebrojao a zatim mu ga vratio. Međutim, starac je posumnjao da je prevaren u šta se uverio kada je nakon odlaska ‘inspektora’ otvorio novčanik i ustanovio da mu nedostaje pet hiljada dinara”, rekao je izvor iz policije za ”Telegraf”.
 

Četiri dana kasnije na isti način je pokrao S.P, (67) iz Aleksinca. Međutim, kako je čovek u novčaniku imao samo četiri stotine dinara, on mu je uzeo 260 a ostatak mu je vratio. Obojica oštećenih su prevaru prijavili policiji pa je prevarant identifikovan.

 

Zbog ranijih krivičnih dela za njim je bila raspisana policijska potraga. Tokom rutinske kontrole policajac pozornik ga je otkrio na Železničkoj stanici i uhapsio – kažu naši sagovornici iz istrage.

 

Nebojša je evidentiran kao izvršilac tridesetak krivičnih dela, krađa, prevara i obijanja stanova a iz zatvora je izašao januara ove godine. Na policijskom saslušanju u potpunosti je priznao prevare ali se branio da je bio primoran da krade jer nema nikakvih prihoda.

 

Policija sumnja da ima još oštećenih pa poziva sve koji prepoznaju osumnjičenog da ga prijave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here