A. Čukić
Oliver Ivanović

Dvojici osumnјičenih za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću juče je produžen pritvor za još dva meseca.

Sudija za prethoni postupak Osnovnog suda u Prištini departmana za teška krivična dela produžio je pritvor Nedeljku Spasojeviću iz Kosovske Mitrovice za još dva meseca do 23. juna 2019. godine.

– Rešenje o produženju pritvora je protivzakonito i nepravosnažno i ja ću uložiti žalbu – rekao je za TV Most njegov branilac Negovan Šaranović.

On je dodao da su Nedeljko Spasojević i Marko Rošić stupili u štrajk glađu jer traže premeštaj iz Centra za pritvor Gnjilane u Kosovsku Mitrovicu.

– Njihov štrajk je pokriven molbom za premeštaj pritvorenika, očekujemo da se ona razmotri i pozitivno reši – kaže advokat.

On objašnjava da dolazak u Gnjilane njihovim porodicama iziskuje finansijske troškove (svaki dolazak oko 60) evra, druga je jezička barijera jer u Gnjilanu nema zaposlenih Srba a treći razlog je da bi premeštajem bili bliži porodicama.

– Odluku na žalbu o određivanju pritvora očekujemo narednih dana – rekao je Šaranović.

Rošić i Spasojević su u pritvoru od hapšenja u novembru prošle godine, a ukupno je sedmoro osumnjičenih da su učestvovali u ubistvu Ivanovića.

Izvor:
blic.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here