Tanjug
Foto: Ilustracija

Policija je uhapsila oca jednog maturanta koji je iz štamparije u kojoj su štampani testovi, a gde je on zaposlen, ukrao primerak testa iz matematike, saznaje B92. 

Nakon toga je, uz pomoć drugih roditelja i učenika, taj test podelio ostalim maturantima, nezvanično saznaje B92.

Podsetimo, test iz matematike koji je trebalo da bude održan u utorak odložen je za četvrtak je su se testovi pojavili na društvenim mrežama.

Ministar prosvete Mladen Šarćević rekao je da su Zavod za unapređivanja kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je zatajilo negde na terenu.

“Neko je otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gde se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smena zbog ovoga”, najavio je Šarčević.

Tokom jučerašnjeg dana Šarčević je u javnost izašao sa informacijom da je policija utvrdila da su tri žene učestvovale u ovom lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike.

Žene iz škole u Zemunu su u lancu odgovornosti, kako je rekao Šarčević. On je govorio i o svojoj blanko ostavci, ali je premijerka Ana Brnabić izjavila da je ne prihvata.

Mali maturanti i danas protestuju zbog incidenta sa testovima.

Podsetimo, celokupno polaganje male mature poništeno je 2013. godine kada su otkrivene, kako je tada zvanično objašnjeno, malverzacije s testovima iz srpskog i matematike.

Tada se ispostavilo da su testovi bili ukradeni, a za krađu je osumnjičena službenica štamparije Službenog glasnika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here