Otac ubica u bolnici: Nije svestan da je bacio ćerku kroz prozor

0

Reuters
Beba je bila stara samo 15 dana
 

U sobi iz koje je bačena beba neprestano je upaljeno svetlo.

– Borislav je vezan za krevet u psihijatrijskom odeljenju zatvorske bolnice u Beogradu. Veoma je krupan čovek, ima 120 kilograma, zbog čega dobija jaču dozu lekova, a zbog rizika je vezan za krevet. Od petka je u šoku, uglavnom spava i još nije svestan kakav je zločin počinio – kaže izvor lista "Blic".

Čašćavao za ćerku

Bebi se, kažu prodavci na Bajloniju, radovao, pa su svi na pijaci znali da je treći put postao otac.
– Svima je rekao. Bio je zaista presrećan. Častio je kad mu se žena porodila – kaže prodavac s tezge u blizini pržionice.

Dan nakon stravičnog zločina, u kojem je Borislav Z. sa drugog sprata zgrade u Drinčićevoj ulici u Beogradu kroz prozor bacio i ubio ćerku N. Z., staru 15 dana, komšije ove povučene porodice i dalje ne mogu da poveruju šta se dogodilo.

Među sobom prepričavaju jezivo jutro, kada su ih probudili krici Biljane K., koja je spas sa dvoje dece K. Z. (3) i P. Z. (2) potražila u susednom stanu, odakle je alarmirana policija. U njihovom stanu juče nije bilo nikoga iako je svetlo sve vreme bilo upaljeno, baš kao i na dan tragedije.

– Imaju divnu decu. Lepo vaspitanu. Kad se sretnemo na ulazu, iako su mali, ljubazno pitaju da li želim da mi drže i otvore vrata. Išli su u vrtić, a kad god smo ih viđali, bili su s majkom. Svuda ih je vodila sa sobom. Dobra i mirna žena. Šta se desilo, niko ne zna, ali bio je grub prema njoj. Svađali su se, vika se često čula iz njihovog stana – kaže jedna komšinica.

Pržionica kafe na pijaci čiji je vlasnik bio Borislav Z. juče je nakratko bila otvorena. Prijateljica koja povremeno radi u njoj, kada zbog bolesti ili odmora to nisu u mogućnosti Borislav i Biljana, oko podne je zatvorila. Prodavci na Bajlonijevoj pijaci ne mogu da se načude da je Borislav K. mogao da počini takav zločin, jer ga znaju kao „normalnog“ čoveka.

– Kuvao nam je kafu, pričali smo, nikada nije pominjao da ima problema. Viđali smo i njegovu žena, koja je povremeno radila u prodavnici, dovodili su i decu. Delovao je kao brižan otac i nije pravio probleme. Čuli smo da su se svađali, ali i da žena to nikada nije prijavljivala policiji – kaže jedan od prodavaca.

U Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu kažu za "Blic“ da je dvoje dece s majkom zbrinuto kod rođaka.

– Porodica je nakratko bila na evidenciji centra 2010, posle prijave policije sa Starog grada da je bilo sukoba u kući. Tada je procenjeno da nema potrebe da se angažuje Centar za socijalni rad – kažu u tom centru.

Protiv Borislava Z., žena je 2010. podnela policiji prijavu, ali ju je povukla.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here