Otadžbini pomoć sa svih strana

0

Zvonko Jovanović odneo pomoć u sabirnom centru u Železniku
 

Predsednik Petković je prihvatio ponudu SK u Šafhauzenu da se na njihov klupski konto pošalju uplatnice klubovima i svim učiteljima Dopunske nastave, koji će animirati roditelje da se odazovu apelu za pomoć.

 

Skupljeno 14 tona robe u prostorijama KUD "Vuk Karadžić" u Šeneverdu

Takođe je predložio kontrolno telo (Miloš Damjanac, Zvonko Jovanović, Željko Milićević i Stevo Ilić), članove SKS koje će redovno da kontroliše koliko je uplata stiglo i zajedno sa klubom u Šafhauzenu i Upravom SKS biće odlučeno kome će novac biti upućen.

Tomislav Perić je u svojoj diskusiji naveo da bi bilo najbolje da se odredi jedno mesto i da svi zajedno učestvuju u akciji.

Zvonko Jovanović, potpredsednik Skupštine dijaspore, zatekao se ovih dana u Srbiji i u ime SKS za 1.000 franaka kupio vodu i druge potrepštine i predao ih u sabirni centar FMP u Železniku. U ime SKS 1.000 franaka biće poslato i u Banjaluku.

Pomoć za postradale 14 tona robe prikupila su KUD "Vuk Karadžić" Šonenverd, Kolo Nojhauzen i "Vuk Karadžić" Roršah. Prikupljanje pomoći se nastavlja u prostorijama društva u Šoneverdu (Aaraustrase 23).

Članovi Uprave SKS na vanrednom sastanku
 

Pomoć prikupljaju Kikac iz Bazela, Kolo Baden, "Karađorđe" iz Berna, kao i Savez srpskih folkloraša.

Na inicijativu roditelja učenika Dopunske nastave na srpskom jeziku iz Friburga, organizovano je prikupljanje pomoći za stradale u poplavi u Srbiji.

 

Zajedno sa učiteljicom Bojanom Golubović, roditelji su pripremili kombi sa prikolicom robe koja će biti upućena prihvatnom centru na Vračaru u Beogradu.
 

Važno saopštenje ambasade u Bernu

U cilju izbegavanja visokih bankarskih provizija i radi prikupljanja finasijske pomoći u lokalnoj valuti, diplomatsko-konzularana predstavništva Republike Srbije u Švajcarskoj će biti objavljen broj računa na koji će se primati donacije za saniranje posledica elementarnih nepogoda u Republici Srbiji u švajcarskim francima.
Ambasada u Bernu, GK u Cirihu i Misija pri OUN u Ženevi imaće jedan zajednički račun.

Za Srbiju pomoć nose i roditelji đaka iz Veveja i Klarena i daju 200 FR, Dobrosavljevići, Marjanovići, Mutuljevići, Štrbac, Zarić, Obradović, Jović, Trailović kao i porodica Simić garderobu, sredstva za higijenu i novac.

 

Ovoj akciji se priključuje i KUD Zlatnik iz Veveja-Montroa na čelu sa predsednikom Aleksandrom Tučev, koji će kombi sa odećom, obućom, hranom i sredstvima za higijenu voziti u četvrtak u Bosnu, u Modriču, rekla je predsednica Saveta roditelja iz Veveja, Nena Simić.

Naša crkva Uspenije Presvete Bogorodice u Cirihu prikupila je 50.000 franaka, kao i potrebnu robu koja kreće u dva kamiona za Beograd i Doboj.

Sastanku je prisustvovao i vicekonzul Predrag Mandić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here