EPA/ABIR SULTAN
Evrovizija

Najveće muzičko takmičenje u Evropi “Evrovizija 2020”, koje je trebalo da bude održano od 12. do 16. maja u Roterdamu, otkazano je.

Organizatori Evrovizije izdali su saopštenje u kojem navode razloge zbog kojih je ovo muzičko takmičenje otkazano.

“Sa velikom tugom moramo da objavimo da je izbor za pesmu Evrovizije 2020 u Roterdamu otkazan. ‘Tokom poslednjih nekoliko nedelja razmatrali smo različite allternativne opcije kako da organizujemo Evroviziju. Međutim, s obzirom na neizvesnost koju je širenje virusa kovid-19 izazvalo u Evropi, i ograničenja koje su uvele zemlje učesnice i Holandija, EBU je doneo tešku odluku da nije moguće nastaviti sa planiranim događajem”, navodi se u saopštenju, te dodaje:

“Molimo vas za strpljenje usled ove odluke, a nove vesti očekujte u narednim danima i nedeljama. Za to vreme, odali bismo počast celokupnom timu u Holandiji, kao i 41 članu, koji su naporno radili na planiranju ovogodišnjeg događaja. Slomljeno nam je srce jer Evrosong neće biti održan u maju, ali smo sigurni u to da će cela Evrosong porodica, širom sveta, nastaviti da širi ljubav i podršku, međusobno, u ovom teškom vremenu”, navedeno je između ostalog u saopštenju oranizatora.

Podsetimo, Srbiju je ove godine trebalo da predstavlja grupa Hurricane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here